Стічні води відтепер потраплятимуть у Дніпро лише після очистки

Таку угоду уклали міські владці з КП "Черкасиводоканал".

Відтепер стічні води потраплятимуть у Дніпро лише після очистки. Йдеться про відкачку нечистот із озера "Ріцца". Відповідну угоду уклали міські владці з КП "Черкасиводоканал". Відповідно до неї, дощові води з цього озера потраплятимуть не в Дніпро, а в каналізацію. Потому – проходитимуть повну очистку. Кореспондент vikka Вікторія Хамаза далі.

Купання у Дніпрі під забороною. І так із початку пляжного сезону. Любов Іванівна береже свого онука від водних інфекцій. Їх тут, каже жінка, чимало. Все, переконана, через нечистоти, які потрапляють у Дніпро.

Любов Іванівна, пенсіонерка: "Турбує саме стан нашої водойми. Судячи з того, що багато хто страждає від захворювань шкіри, харчовими отруєннями, – це говорить про те, що вода не чиста. Багато викидів про які ми не знаємо, не бачимо, але це відчуваємо на собі"

Таку угоду міські владці уклали із водоканалівцями. Відтепер стічні води з озера "Ріцца" будуть відкачувати у фекальну каналізацію міста. А це дозволить мінімізувати забруднення Дніпра. Та на цьому комунальні вдосконалення не завершиться, каже посадовець. У планах міських владців - скоротити число витоків у пляжну акваторію.

Сергій Отрешко, начальник управління вуличної інфраструктури ЧМР: "Поєднати наші витоки для того, щоб зробити максимум п’ять-шість витоків. Виток на Чорному яру вже обладнаний очисними спорудами, там треба зараз тільки фільтри відремонтувати. І добудувати на великих витоках ще очисні споруди"

Таке каналізаційне реформування позитивно вплине на якість дніпровської води та неабияк спростить життя мешканцям тамтешнього району, переконаний і головний водоканалівець Сергій Овчаренко. Раніше зливові води із озера "Ріцца" відкачували просто на проїжджу частину. Тепер ця процедура буде цивілізованою, каже комунальник. До того ж, не дорогою.

Сергій Овчаренко, директор КП "Черкасиводоканал": "Чотири гривні дев’ять копійок. Ця вартість сюди включає транспортування, очистку стічних вод і перекачку відповідно. Із насосної станції по мережах самопливної каналізації потрапляють на очисні споруди "Азоту", очищаються там. Ця вода вже очищена біологічною і реагентною очисткою. Вона є абсолютно безпечна"

Що стічні води мають потрапляти у Дніпро лише після очистки, говорять й у міській санепідемстанції. Тут контролюють п’ять черкаських пляжів. Якість води, зізнаються фахівці, не завжди відповідає нормі. Левова доля такого показника – нечистоти, які із течією потрапляють з каналізації прямо у місця масового відпочинку.

Ірина Волкова, лікар із комунальної гігієни: "Контроль здійснюють самі підприємства. На "Азоті" є промислова лабораторія, яка проводить це щодня. Та управління екології. Звісно, після дощів, коли вода йде без очистки, то може бути забруднення. Тому зразу після дощу на наступний день не рекомендовано купатися, де в нас випуски є"

А поки комунальники та владці мізкують, як убезпечити черкаські пляжі, пані Любов намагається вберегти від водних інфекцій свого онука. Та пояснити хлопчику, з чиєї вини найбажаніша літня забава під забороною, стає дедалі важче.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  4. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  5. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  6. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  7. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  8. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  9. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ