Черкасці активно опановують паркур (відео, фото)

Черкасці активно опановують паркур – пересування містом із використанням різноманітних акробатичних та гімнастичних трюків. Поки що любителів екстремального виду спорту зо три десятки. Та вони вже демонструють чималі успіхи.

Вони не ходять, а літають. І так вже не перший рік. Це про черкаських першопрохідців паркуру. Ці юнаки самостійно опановують екстремальне мистецтво пересування містом. Будь-які перешкоди вони долають за допомогою акробатичних трюків, каже Роман. Він у команді наймолодший. Та вже демонструє чималі успіхи, інформує Черкаський спорт.

«Поставив ціль зробити подвійне заднє сальто і ти все ближче до цієї цілі. Так, є складні елементи, але їх можна подолати. Тільки потрібно страх в собі відчути, взяти і зробити», – говорить Роман, паркурщик.

Ні дня без тренувань не може й 17-річний Ілля. Він опановує екстремальний вид спорту вже два роки. За цей час, зізнається, не раз дивував оточуючих.

паркур

«Спробував колись сальто, потім дізнався від хлопців, що можна різні трюки робити і так вийшло, що почав з ними займатися. Люди дивляться на нас ніби ми якісь навіжені скачемо тут але багатьом подобається», – ділиться Ілля, паркурщик.

А це черкаський гуру паркуру – Іван. У свої 17-ть він вже має десятирічний спортивний стаж. Любов до екстремального виду спорту, зізнається, коштувала йому чимало травм. Бо все доводилося освоювати самотужки.

«За цей час було дуже багато різних травм, переломів, вивихів, розтягнень. Не думав кинути. Мені це подобається. Я не можу це кинути через якусь травму. Розвивається координація, фізична підготовка», – ділиться Іван, паркурщик.

Нині черкаські екстремали об’єдналися у команду. Хлопці стали бажаними гостями на різноманітних талант-шоу та навіть обзавелися власною групою. Там дивують містян відео з різноманітними трюками.

Та для повноцінного розвитку паркуру у Черкасах самого бажання спортсменів замало. Без підтримки владців, каже Руслан, ніяк. Спортсменам вкрай бракує місця для тренувань.

паркур

«Тому що ми тренуємося на траві, де багато скла, коріння, каміння різного. Де більше шансів, що ти травмуєшся, поріжешся і буде якась серйозна травма. Тому треба хоча б якийсь мінімальний паркур-майданчик», – говорить Руслан, паркурщик.

Нині черкаські трейсери готуються до нового змагального сезону. Та чи буде він вдалим – залежить не лише від них. Адже без місця для тренувань хлопці вимушені займатися на непристосованих майданчиках. А це – не лише впливає на результат, але й загрожує їхньому життю.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  4. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  5. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  6. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  7. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  8. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  9. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ