У Черкаському районі розробили програму соціальної підтримки, адаптації військовослужбовців, учасників антитерористичної операції

Комплексну програму на 2015-2017 роки щодо соціальної підтримки, адаптації військовослужбовців, учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, вшанування пам’яті загиблих розробили в управлінні праці та соціального захисту населення Черкаської райдержадміністрації.

Програма – це комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні з метою фінансової, соціальної, психологічної підтримки учасників АТО та членів їх сімей, сприяння вирішенню їх соціально-побутових проблем, вшанування пам’яті загиблих героїв.

– Було сформовано сім основних напрямків реалізації програми – соціальний пыдтримка, медичне обслуговування, сприяння працевлаштуванню, освіта, а також культурно-мистецькі заходи, патріотичне виховання молодого покоління та вшанування пам’яті загиблих та збереження історичної пам’яті про земляків-героїв -учасників АТО,– зазначає начальник управління Сергій Чубань. – Загалом програма містить 53 пункти, що реалізовуватимуться у 2015-2017 роках. 24 із них взагалі не потребують фінансування, решта – фінансуватимуться із державного, місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених чинним законодавством

На момент розроблення програми в у Черкаському районі нараховувалося троє загиблих учасників АТО та 19 поранених.

Програмою передбачено надання соціальних та медичних послуг військовослужбовцям, учасникам антитерористичної операції, членам їх сімей, членам сімей загиблих учасників АТО за принципом „єдиного вікна”, а також із виїздом у місця проживання демобілізованих військовослужбовців.

При районних лікувальних закладах планується організація волонтерського руху психологів для надання психологічної допомоги сім’ям загиблих та учасникам АТО. Програмою передбачено забезпечення позачергового санаторно-курортного лікування учасників АТО, а також відшкодування за самостійне санаторно-курортне лікування цієї категорії громадян.

Також для вирішення проблемних питань учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, та сімей загиблих військовослужбовців-учасників АТО, які проживають на території району, передбачається залучення спеціалістів структурних підрозділів райдержадміністрацій, військкоматів, представників громадських організацій, волонтерів, благодійників тощо.

Діти загиблих учасників АТО та поранених учасників АТО, які втратили працездатність, будуть забезпечені безкоштовним оздоровленням та відпочинком. Учнів 1-11 класів дітей загиблих учасників АТО забезпечуватимуть безкоштовним харчуванням. Ця ж категорія дітей харчуватиметься безкоштовно і в дитсадках.

Пропонується на території населених пунктів району встановлення пам’ятних знаків, меморіальних комплексів загиблим в АТО українським військовослужбовцям, а також перейменування площ, вулиць, парків, скверів з метою увічнення пам’яті про загиблих героїв.

 

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  6. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ