В Уманській РДА дали відповідь на критику

Як повідомили «Новинам Черкас» в Уманській райдержадміністрації, нещодавно, у мережі Internet з’явилась інформація про те, що «Райдержадміністрація продовжує ділити район за закритими дверима», де розповідалось наступне: «15 червня за закритими дверима від журналістів пройшло засідання робочої групи, щодо остаточного затвердження плану добровільного об’єднання громад. Нараду проводив Віталій Олійник. Проте, що нарада вже відбулася повідомили на сайті райдержадміністрації. Робоча група вирішила завершити підготовку перспективного плану та збільшити кількість громад до 9, а саме:1) Бабанська, 2) Берестівецька, 3) Дмитрушківська, 4) Доброводівська, 5) Дубівська, 6) Ладижинська, 7) Паланська, 8) Родниківська, 9) Юрківська. Чи прислухалися чиновники до громади, де будуть проходити межі громад, і чому саме так поділили села на сайті райдержадміністрації не повідомляють.»

Проаналізувавши дану інформацію, повідомляємо, що 11 червня 2015 року, відбулась розширена зустріч з активом району, під головуванням голови Уманської райдержадміністрації Віталія Олійника. Серед запрошених були: голова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко, голова комісії Черкаської обласної ради з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування Микола Овчаренко, директор департаменту фінансів Черкаської облдержадміністрації Наталія Кравченко, голова Уманської районної ради Олександр Дячук, заступник міського голови міста Умань Людмила Кирилюк, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники територіальних органів, керівники промислових, сільськогосподарських підприємств району, депутати обласної ради, депутати районної ради, селищний та 49 сільських голів та представники місцевих засобів масової інформації.

 

план об'єднання громад Уманського району

На цих зборах обговорювалось одне із важливих та актуальних питань: представлення попереднього перспективного плану майбутніх територіальних громад на території Уманського району.

На розгляд було представлено 7 територіальних громад. В обговорені даного питання активну участь взяли депутати та сільські голови, керівники підприємств, які в цілому підтримали необхідність проведення адміністративно-територіальної реформи, але в той же час вийшли з власними пропозиціями. Враховуючи те, що Уманський район за своєю територією та кількістю населених пунктів є одним з найбільших в області, запропонували збільшити кількість територіальних громад.

Після проведення наради, 15 червня, робочою групою райдержадміністрації з питань вивчення добровільного об’єднання територіальних громад Уманського району було враховано пропозиції громадськості, щодо збільшення кількості територіальних громад до 9. Також, вирішальним фактором при створенні додаткових громад було питання, щодо транспортної інфраструктури між населеними пунктами та адміністративними центрами. Отже, за підсумками засідання робочої групи було вирішено розглянути перспективний план об’єднання територіальних громад Уманського району в кількості 9 одиниць: 1) Бабанська, 2) Берестівецька, 3) Дмитрушківська, 4) Доброводівська, 5) Дубівська, 6) Ладижинська, 7) Паланська, 8) Родниківська, 9) Юрківська.

Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ