Мабуть, селищні депутати на автобусах не їздять…

закриття Чорнобаївської автостанції

Нещодавнє закриття Чорнобаївської автостанції зумовило численні скарги громадян щодо позбавлення їх можливості перебувати в приміщенні в очікуванні автобуса, виконати попереднє замовлення, придбати пільгові квитки, ознайомитись із розкладом руху автомобільного транспорту та отримати інші супутні послуга. Чому виникла така проблема і якими є шляхи її вирішення, «Новинам Черкас» розповідає начальник відділу економіки та розвитку інфраструктури РДА Ірина Василівна Вовк.

Чорнобаївська автостанція є структурним підрозділом ПАТ «Черкаське обласне підприємство автобусних станцій», яке в 2007 році здійснило продаж приміщення будівлі автостанції драбівському приватному підприємцю В.Г. Талану. Земельна ділянка площею 0,609 га, на якій розміщена автостанція, є власністю Чорнобаївської селищної ради і призначена для розміщення об’єктів транспорту та зв’язку. Сесія Чорнобаївської селищної ради 22.02.2008 р. надала дозвіл на підготовку проектної документації по відводу земельної ділянки в оренду ПП Талану з правом наступного викупу, але без зміни цільового призначення. Проте до цього часу проектну документацію на затвердження сесії селищної ради так і не подано.

Автостанція продовжувала працювати, але, за інформацією керівника підприємства, кількість пасажирів скоротилась і становила 20-50 осіб на добу, а щорічні збитки від її роботи - близько 100 тис. грн. Тому наглядовою радою ПАТ «Черкаси ОПАС» прийнято рішення про закриття автостанції з 20.03.2015 року.

Головою райдержадміністрації була проведена зустріч з керівниками ПАТ «Черкаси ОПАС» щодо перегляду рішення про закриття автостанції. Їм було направлено лист про те, що рішення про закриття автостанції повинно прийматися з чітким дотриманням вимог чинного законодавства, відповідно з якими перепрофілювання автостанції може здійснюватися їх власниками лише при закритті усіх автобусних маршрутів загального користування, що пролягають через них, та за згодою органу місцевого самоврядування.

Для врегулювання питання роботи автостанції райдержадміністрація зверталась і до прокуратури, проте на даний час органи прокуратури позбавлені повноважень щодо проведення перевірок.

Через віддаленість існуючої автостанції від центру селища, райдержадміністрацією було запропоновано Чорнобаївській селищній раді розглянути можливість розміщення АС в іншому місці. Селищною радою проведено конкурс на право оренди нежитлових приміщень по вул. Леніна 112, який виграло ПАТ «Черкаси ОПАС». Схему організації дорожнього руху автобусів на території АС було погоджено ДАІ Чорнобаївського району, яка вимагала виконання усіх вимог чинного законодавства.

ПАТ «Черкаси ОПАС» планувало облаштувати кімнату для продажу квитків, у приміщенні готелю «Райдуга». Проте більшість депутатів селищної ради не дали на це згоди, адже, на їх думку, тут відсутні умови для ефективного функціонування такого закладу. Очікується, що селищна рада повернеться до розгляду цього питання. А доки депутати, які, напевно, на автобусах не їздять, будуть шукати інше місце, жителі селища і району і надалі потерпатимуть від відсутності автостанції в Чорнобаї…

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ