19-річного черкаського баскетболіста вдруге викликали до зібрної

форвард «Черкаських Мавп» Ярослав ВойтовичЦьому хлопцеві лише шістнадцять, а він уже двічі викликався у збірну України. Мова йде про талановитого форварда «Черкаських Мавп» – Ярослава Войтовича, повідомляють на сайті команди.

Народився цей хлопець на Волині, але є вихованцем баскетбольної школи нашого клубу. Два роки тому він був визнаний кращим форвардом України вікової групи 1999-го р.н. І це при тому, що у фіналі Всеукраїнської юнацької ліги його команда посіла лише восьме місце. Цьогоріч «Мавпи-99» були за крок від п’єдесталу, а з цієї команди у список 16-ти гравців, які готуються до кадетського Євробаскету, потрапило четверо черкащан. Сьогодні Войтович розповів сайту 0472.ua про власні емоції після виклику у збірну та атмосферу в середині команди.

– Ярославе, ти. на відміну від більшості гравців кадетської команди, уже вдруге потрапив у тренувальний табір збірної. Як атмосфера у середині команди?

– Все чудово. За час у збірній ми встигли вже згуртуватися, та й до цього всі один одного знали, ми ж постійно зустрічаємося на турах ВЮБЛ, часто спілкуємося один з одним. А щодо мого попереднього виклику, то рік тому я теж був у кадетській збірній, але то була команда на рік старша і мені не вдалося поїхати на чемпіонат Європи, можливо, на тренувальному зборі тоді я виглядав не дуже переконливо. Зараз все по-іншому, тим більше, ми тренуємося на рідному майданчику, для черкащан це невеличка перевага, у порівнянні з іншими гравцями.

– Пригадай, які емоції у тебе були, коли ти дізнався, що викликаний у збірну?

– У цьому році це було відносно очікувано, я сподівався на це запрошення. А от у минулому році все було зовсім по-іншому. Пам’ятаю, я був удома, коли подзвонив мій тренер (Василь Івлєв), він дзвонив до батька і сказав, що мене викликали у збірну по 1998 року. Батько спочатку і сам не зрозумів, що і до чого, бо це було неочікувано. Я після цього бігав по хаті і стрибав до стелі, емоції були неймовірні.

– Команда вже тиждень відпрацювала на першому зборі. Як іде процес підготовки?

– Втягуватися не завжди легко, більшості з гравців не подобаються фізичні навантаження і перші тренування збору. Напевне, я теж себе відношу до цієї категорії, але водночас розумію, що потрібно натхненно працювати, аби показати хороший результат та й взагалі пробитися у 12 кращих, які поїдуть на чемпіонат Європи. Не всі приїхали в однаковій формі у розташування збірної, тому, думаю, перший тиждень є найважчий. Навантаження нелегкі, але ми їх витримуємо. Роботу в ігровому залі ми чергуємо з тренажеркою та пробіжками у парку, ніби все йде за планом тренерів.

– У цьому сезоні твоя команда, «Черкаські Мавпи-99», була четвертою у чемпіонаті України. Ви суттєво покращили свої попередні показники, але все ж до нагород не дістали. Як думаєш, у чому проблема?

– Скажу так, що у фінальному турі всі були неймовірно заряджені на першу гру. Зрозуміло, що якщо її виграєш, то автоматично виходиш у першу четвірку. Ми її таки виграли, це був великий емоційний сплеск. На жаль, надалі подібних емоцій ми вже не змогли знайти, можливо, варто було перед собою ставити інше завдання і спокійно ставитися до того, що виграли у першому етапі фіналу. Але все одно у цьому сезоні ми показали значно кращий результат, зуміли розміняти восьме місце попереднього чемпіонату на четверте.

– Щодо чемпіонату Європи (який стартує на початку серпня у Болгарії), як вважаєш, чи під силу цій збірній повернути для України місце у дивізіоні «А»?

– Поки з тренерами ми не говорили про завдання на чемпіонат Європи. Але ми з хлопцями здогадуємося, що участь у чемпіонаті Європи однозначно вимагає від нас боротьбу за високі місця у дивізіоні «Б», в ідеалі було б посісти хороше місце і вийти дивізіон «А».

 

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ