У Золотоноші встановлюють пастки для «кабельних» крадіїв

вкрали кабельЯкби ви побачили людину, яка опівночі чимчикує на велосипеді з граблями за плечима, що б ви подумали? Порядний господар загрібав грядку аж до ночі, або поспішає на поле поки не жарко! Не факт. Це іде «на діло» досвідчений майстер з крадіжок кабелю. Крім граблів у нього є всі необхідні інструменти: захисні рукавиці, потужні садові кусачки для обрізки гілок та простора господарська сумка. Не треба лазити по стовпах і деревах, треба граблями зачепити дроти, підтягнути трохи донизу, а далі в роботу йдуть кусачки. Все. Кольоровий метал залишається тільки обміняти на гроші.

Менеджер з регіональної безпеки Черкаської філії ПАТ «Укртелеком» Петро Маламуж розповів прес-службі Державної служби охорони облуправління МВС, що за перше півріччя поточного року в області вкрадено та пошкоджено близько 44 км дротів повітряних та кабельних ліній зв’язку, внаслідок чого компанії нанесено значних матеріальних збитків. При ринковій вартості телефонного кабелю 5 гривень за 1 м та вартість ремонтних робіт, це – значна сума. А збитки абонентів, які залишаються без зв’язку та без можливості отримати екстрену допомогу, прорахувати неможливо, інформує Золотоноша.

Тому ПАТ «Укртелеком» співпрацює з Державною службою охорони і використовує «пастки» для кабельних злодіїв. «Пастка» – це певний відрізок кабельної лінії, на якій, як правило, не закріплені абоненти і яка встановлена з єдиною метою – відловити зловмисника.

Одна з таких «систем» була встановлена і по вулиці Панаса Мирного в Золотоноші Черкаської області. Близько одного місяця вона чекала на свою жертву і дочекалась.

В ніч з суботи на неділю 20 червня о 1 годині 15 хвилин в «пастку» вліз своїми граблями черговий «кабельний» злодій. Ним виявився мешканець Золотоноші 1984 року народження, непрацюючий, раніше не судимий громадянин.

Після спрацювання сигналу «тривоги» чергова «Укртелекому» повідомила про спрацювання на пульт нагляду Державної служби охорони. І вже через дві хвилини наряд групи затримання на вказаній вулиці виявив злодія. При появі працівників міліції злочинець намагався втекти з місця скоєння крадіжки. Але зробити це йому не вдалося – його негайно затримали. На місці також виявили господарську сумку, в якій знаходились знаряддя злочину та 6 мотків зрізаного кабелю. Граблі він «скинув» раніше.

Під час слідчих дій злочинець зізнався, що скоював подібні крадіжки і раніше – загалом вже набралося 11 епізодів.

Санкція ч.2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) передбачає, що затриманому зловмиснику загрожує позбавлення волі до п’яти років.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  8. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ