“За Тальнівський хлібокомбінат треба саджати не лише депутатів, а й суддів” – колишній голова ФДМ Бондар

Вищий господарський суд продовжує затягувати процес щодо права на власність Тальнівсього комбінату хлібопродуктів. Слухання у цій справі вдруге за цей місяць переносять на тиждень – до 15 липня.

Державна акціонерна компанія “Хліб України” позивається проти Тальнівської міськради Черкаської області. ДАК “Хліб України” вважає Тальнівський комбінат хлібопродуктів державним, а міськрада – приватним.

1 липня суддя пояснив перенесення розгляду справи недостатньою кількістю доказових документів. Попросив їх донести. Вчора причиною перенесення суду став брак часу в судді для вивчення документів. Судовий процес вже триває півроку.

“Я здав їх вчора на 9 годину ранку в канцелярію, а суд призначили на 10 годину. Їх не треба довго вичитувати. Для цього вистачило б і п’яти хвилин. Там накази на анулювання, накази про призначення директора, деяке листування. Сподіваюся, за тиждень суддя розбереться у поданих мною документах і суд винесе справедливе рішення”, – говорить Дмитро Кукін, начальник юридичної служби “Хліба України”.

Тальнівський комбінат хлібопродуктів щороку продає за кордон 22 відсотки від всього борошна, виготовленого в Україні. Є найкрупнішим експортером держави у цій галузі.

П’ять років тому підприємство незаконно приватизував Олександр Коротков, колишній регіонал, депутат Черкаської облради.

Цьому посприяли депутати Тальнівської міськради. Вони 2010 року проголосували за видачу свідотства на право приватної власності на комбінат. На підставі цього рішення БТІ видало довідку на право приватної власності на підприємство. Хоча цього робити не можна було, бо раніше Верховна Рада внесла Тальнівський КХП у перелік підприємств, які не підлягають приватизації.

Олександр Бондар, Радіо Свобода”Це стовідсоткове порушення закону. За це потрібно саджати не лише депутатів Тальнівської міськради, а й суддів, що затягують цю справу. Тут же все білими нитками шито”, – говорить Олександр Бондар, колишній голова Фонду держмайна України.

На його думку, справу про Тальнівський комбінат хлібопродуктів й надалі затягуватимуть.

“По-перше, зараз немає порядку в судах. Тому є велика ймовірність, що затягування часу проплачене тими, хто зацікавлений у збережені підприємства у приватній власності. По-друге, екс-регіонал, який його незаконно приватизував, відчуває свою безкарність. Тому й далі купуватиме суди та бездіяльність прокуратури. Він бачить, що в теперішніх правоохоронних органах і владі половина колишніх регіоналів і розраховує на їхню підтримку”, – каже Олександр Бондар.

Олександр Коротков родом із Донецька, його бізнес пов’язують із діяльністю олігарха Юрія Іванющенка. За даними Держфінінспекції, 2009 року створене Коротковим підприємство КХП “Тальне” було посередником між Аграрним фондом і фірмами Іванющенка. Тоді Аграрний фонд передав на збереження КХП “Тальне” 2,8 тисяч тонн пшениці 3 і 4 класу. Потім її вже як зерно 2 класу фірми Юрія Іванющенка продали Аграрному фонду на 900 тисяч гривень дорожче.

Нагадаємо, Тальнівський комбінат хлібопродуктів за минулий рік приніс 322 мільйони гривень доходу. Оскільки підприємство перебуває у приватній власності і його керівництво вдається до фінансових махінацій, держава не доотримує у бюджет понад 100 тисяч гривень.

Володимир Мукан, Дзвін

Теми: Тальне
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ