Черкаські активісти хочуть брати участь в управлінні державними справами

громадська рада

Громадські об’єднання звернулися до Головного територіального управління юстиції в Черкаській області про створення громадської ради. 20 липня ГО “Автомайдан-Черкаси”, “Місто на “Че” і Громадське формування “Черкаський автомайдан” звернулися до Черкаського обласного управління юстиції про створення при ньому громадської ради з метою контролю діяльності і протидії корупції.

Після революції Гідності громадськість залишила поза увагою, такий важливий аспект діяльності держави, як виконання рішень суду, яка і на сьогодні є одною з самих найкорумпованіших в країні. Крім того дуже важливе дотримання законності в цій важливій сфері, саме тому громадськість вирішила встановити громадський контроль над цією діяльністю, пише Вчасно.

Шановний Олександре Володимировичу!

З метою створення умов реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами, а також здійснення громадського контролю за діяльністю Черкаського головного управління юстиції, на проведених зборах, в інститутах громадянського суспільства ГО”Асоціація громадських ініціатив “Місто на “Че”, ГО “Автомайдан – Черкаси”, Громадське формування “Черкаський Автомайдан”було прийняте рішення про створення Громадської ради при головному управлінні юстиції в Черкаській області. Під час усного звернення до юридичного відділу вищезазначеного управління, нам було роз’яснено, що створення Громадської ради при управлінні юстиції не можливо згідно Постанови  Кабінету Міністрів України N 996 від 03.10.2010р., “Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики”.
Але в іншій області, в аналогічному територіальному управлінні юстиції, в серпні 2014 року була вже створена Громадська рада, яка на сьогоднішній день виконує покладені на неї завдання згідно Положення, і на самперед ефективно проводить всі необхідні заходи щодо здійснення громадського контролю, спрямованого на запобігання та протидію корупції (про що свідчить офіційна інформація, яка розміщена на офіційному сайті Головного територіального управління юстиції в Сумській області, про створення Громадської ради при  Головному управлінні юстиції у Сумській області).

Також є підтвердженням створення цієї Громадської ради інформація, яка розміщена на офіційному сайті Міністерства юстиції від 01.09.2014 року (копія скріншоту додається).

Як зазначено на сайті Міністерства юстиції: “…Про ідею створення громадської ради новопризначений начальник Головного управління юстиції у Сумській області Олександр СУГОНЯКО повідомив у перші ж дні перебування на посаді. Відтоді розпочалася практична робота: інформування громадських організацій, розроблення документів, засідання ініціативної групи. Громадськість теж виявилася активною і розпочала рух назустріч цій ініціативі. Тож діалог розпочався…”.

Враховуючи позитивний досвід колег з Сумської області на всеукраїнському рівні, ми, як представники інститутів громадянського суспільства, звертаємося до Вас з пропозицією щодо підтримки нашої ініціативи стосовно створення Громадської ради при Черкаському головному управлінні юстиції.

Голова ГО”Автомайдан-Черкаси”

Голова координаційної  ради
ГО “Асоціація громадських ініціатив

“Місто на “Че”

Голова ГФ “Черкаський Автомайдан”

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ