Питання об’єдання громад та ремонту доріг обговорили під час візиту голови РДА до Ліплявого

Питання об’єдання громад та ремонту доріг обговорили під час візиту голови РДА до Ліплявого«Для об’єднання Ліплявська сільська рада має хороші стартові позиції. На вашій території діє велике підприємство, вистачає землі, працьовитих людей, а отже є за рахунок чого наповнювати бюджет. Нагадаю, що саме об’єднані громади отримуватимуть 60% ПДФО та розпоряджатимуться землею. Також не забувайте про інвестиційну перспективу, адже саме громада вирішуватиме кому дати дозвіл на будівництво, створення виробничих потужностей тощо. Переконаний, що за таких умов ви зможете не просто утримувати соціальні заклади, а й вкладати в інфраструктуру, успішно розвиватися», – наголосив голова районної державної адміністрації Сергій Дубенець під час зустрічі з громадою с. Ліпляве, що відбулась 30 липня 2015 року.
Нагадаємо, що нині Ліплявська громада ініціювала об’єднання з суміжними сільськими радами, на спільних засіданнях робочих груп вони обговорюють власні перспективи й можливості щодо функціонування закладів освіти, медицини тощо. «Отож процес впровадження реформ щодо децентралізації влади у районі триває», – акцентував увагу сільський голова Василь Нерода.
Варто зауважити, що не менш важливим питанням для ліплявців є стан доріг, особливо відрізка у центрі села. Коментуючи ситуацію, голова РДА повідомив, що нині досягнуто домовленостей з керівництвом ПрАТ «Миронівська птахофабрика» та ПрАТ «НВФ «Урожай» про виділення ними благодійних коштів на ремонт найгірших ділянок доріг у населених пунктах, на території яких вони обробляють землі.
Слова стосовно інвестиційних коштів підтвердив і керівник Дніпровської філії ПрАТ «НВФ «Урожай», що діє у Ліплявому, депутат районної ради Сергій Геращенко, який повідомив, що нині в цьому напрямку триває підготовча робота. Принагідно він також повідомив місцевим жителям, що його підприємство вже завершило жнива та розпочинає розрахунок за оренду паїв. «Всі ми знаємо, що нині вартість однієї тонни пшениці значно зросла, проте запевняю, що зерно видаватимуть у належному обсязі незалежно від ціни. Це чітка позиція керівництва ПрАТ «НВФ «Урожай», – додав Сергій Валентинович.
Ще одне питання надзвичайно актуальне для жителів Ліплявого, сприяння у вирішенні якого вони попросили у керівника району, – пасажирські перевезення. Досить багато тутешніх мешканців працюють у Каневі, тож постійно мають добиратися у місто й назад. Разом з тим, автобус їздить лише в середу, п’ятницю та неділю, та й то переповнений, що змушує людей діставатися попутнім транспортом.
На переконання голови РДА дане питання можливо й необхідно вирішувати, тож спільно з перевізником воно буде вивчене вже найближчим часом.

Теми: Канів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  8. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ