- Як працює Держекоінспекція? – Ганебно, упереджено та корупційно!

Забруднення навколишнього середовища в Городищенському районі ТОВ "Фрея-Агро"Забруднення навколишнього середовища в Городищенському районі ТОВ "Фрея-Агро"Останнім часом можна побачити дуже багато спалаху в ЗМІ та серед громадських діячів навколо непродуктивної та частіш за все недалекоглядної роботи  з боку Державної екологічної інспекції в Черкаській області. Зокрема, як приклад, недавнішні два факти забруднення навколишнього середовища в Городищенському районі ТОВ «Фрея-Агро» та в Чорнобаївському районі ТОВ «Чорнобай м'ясо».
Нагадаємо, що відповідно до листа голови Городищенської райдержадміністрації від 04.06.15р. від №457/01-01-17 стосовно скиду виробничих стічних вод ТОВ «Фрея-Агро» на рельєф місцевості, Державною екологічною інспекцією  у Черкаській області (лист Черкаської Держекоінспекції  №11.06.15р.№ 03.11/1550) під системним натиском громадськості було встановлено факт забруднення земельної ділянки речовиною, в якій виявлено перевищення хлоридів та фосфатів в декілька раз від встановленої норми. Не дивлячись на те, що дане правопорушення може містити ознаки злочину, передбачених ст.239 Кримінального кодексу України, Держекоінспекція повідомила, що діями товариства «Фрея-Агро» завдано шкоди навколишньому природньому середовищу на суму 9,57 грн.
Також, є другий епізод - протягом тривалого часу ініціативна група з мешканців села Скородистик Чорнобаївського району та представників органів влади неодноразово зверталися до Держекоінспекції в Черкаській області з проханням провести ретельну перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства в галузі охорони і використання земель ТОВ «Чорнобай м'ясо» в зв’язку з тим, що очисні споруди підприємства функціонують не належним чином (а на думку незалежних експертів вони зовсім не функціонують). Лише після чергових звернень мешканців та висвітленні цього питання громадою на регіональному рівні спеціалістами  Держекоінспекції 18 липня 2015 року було   проведено перевірку. Виникає питання, чому Держекоінспекція протягом тривалого часу не реагувала на звернення населення та не розпочинала перевірку по ТОВ «Чорнобай м'ясо». Також з цього приводу висловили свою думку і бійці «Донбасу», які також вимагають покарати чорнобаївського підприємця та головного еколога Черкас за забруднення довкілля!
Забруднення навколишнього середовища в Чорнобаївському районі ТОВ "Чорнобай м'ясо"Забруднення навколишнього середовища в Чорнобаївському районі ТОВ "Чорнобай м'ясо"Виникає дуже багато запитань з приводу цих двох та інших порушень, які завдали не поправної шкоди навколишньому довкіллю, зокрема, підпадає під сумнів об’єктивність накладених штрафів відносно реально завданої шкоди навколишньому довкіллю ТОВ «Фрея-Агро» в сумі 9,57 грн та ТОВ «Чорнобай м'ясо» в сумі близько 21 000 грн.
Яким саме чином і по яким Методикам вираховується нанесена шкода, та хто саме це вирішує і чому Держекоінспекція, так довго зволікала в своїх діях?! Чи дійсно Методика визначення розмірів шкоди забрудненням відповідає реальним розрахункам, чи не присутня тут корупційна схема?!
Виходячи з вищевикладеного можна провести паралелі між цими двома справами, по суті і там, і там завдана шкода довкіллю, і там, і там ми бачимо на скільки мізерні штрафи за непоправні дії. Вдуматись тільки в те, що мешканці, які проживають на даних територіях звертались не одноразово і не один місяць до Держекоінспекції з проханням провести перевірки та навести лад, та їх просто не чули, та «відфутболювали». І в решті, решт коли зволили провести перевірки, як зазначає Держекоінспекція  належним чином, виявляється, що товариства сплативши такі мізерні штрафи і вусом не поворушать в напрямку виправлення даної ситуації,а головне те, що і надалі можуть свавільно шкодити довкіллю.
Пане Клименко, начальник Держекоінспекції, скажіть нам, скільки ви часу будете людей ставити на коліна?! Людям для яких земля на якій вони працюють та живуть – рідна Батьківщина, а ви своїми діями вкрали чисту землю та небо в них!
З повагою,
виконавча дирекція Громадської спілки
"Агенція підтримки підприємництва та інвестицій"

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ