Міноборони проігнорувало суд із матір’ю загиблого в АТО “айдарівця” (відео)

Міноборони проігнорувало суд із матір’ю загиблого в АТО “айдарівця”

Судова справа щодо першої золотоніської жертви АТО завершується, так і не розпочавшись. Представники вищих чинів Збройних сил сьогодні “на словах” запевнили містян, що матеріали Валентина Чурути розглянуті і по ним винесене позитивне вирішення.

12 серпня у Золотоніському суді відбулось попереднє засідання з приводу позову матері бійця Любові Стадник до Міністерства оборони та обласного комісаріату. До будівлі на центральній площі окрім неї завітали місцеві волонтери, екс- та нині діючі бійці АТО, черкаські і столичні журналісти. Також спеціально зі Звенигородки у якості свідка приїхав воїн штурмового батальйону “Айдар” Олександр Зацарінний, котрий вивозив Валентина з поля бою. Другий свідок, золотоніський боєць з позивним “Кузнєц” не доїхав до міста – його транспортний засіб вийшов з ладу у Оржицькому районі Полтавщини, пише Золотоноша.

Зі сторони відповідачів присутнім був лише працівник обласного комісаріату полковник Торопенко. Міноборони суд проігнорувало. Черкаський офіцер і повідомив присутніх за 5 хвилин до початку засідання про позитивне рішення щодо Чурути. Його документи, мовляв, розглянуто і позитивне рішення сьогодні готове.

Зважаючи на це, Золотоніський суд ухвалив ряд рішень. Свідків вирішено не заслуховувати, адже у військових чиновників немає заперечень щодо участі Валентина Чурути в АТО. Зважаючи на заяву полковника Торопенка, до Міністерства буде надіслано запит, аби там надали згадане рішення.

Також до справи на стороні позивача мають намір долучити місцевого військового комісара, котрий у свій час збирав необхідні документи щодо загиблого та надавав їх у вищі інстанції. Наступне засідання відбудеться 25 серпня о 15:00.

“Представники Міноборони, на жаль, не з’явились на судове засідання і свою позицію не висвітили. Тобто, ні заперечень, ні визнання позову ми сьогодні не отримали, – зазначив адвокат Ростислав Пилипенко. – До 25 серпня ми маємо велику надію, що ця держустанова надасть необхідні документи і все-таки підтвердить, або спростує інформацію про позитивне вирішення питання на користь Любові Стадник”.

Нагадаємо, Валентин Чурута ще у травні 2014 року на добровільних засадах долучився до військового добровольчого формування – батальйону “Айдар”. Тоді його підрозділ приймав участь у визволенні міста Щастя Луганської області від бандформувань так званої “ЛНР”.

Уже у червні того ж року боєць був зарахований солдатом сформованої військової частини В0624, до якої увійшли бійці батальйону “Айдар”. Наразі підрозділ реорганізований у “В/Ч 2950 штурмовий батальйон «Айдар”. 30 червня Чурута загинув, отримавши поранення у голову.

Посмертно, через декілька днів, Валентин був нагороджений головою Черкаської ОДА Юрієм Ткаченком почесною відзнакою “За заслуги перед Черкащиною”.

Вже в ході опрацювання вказаних документів з боку Департаменту фінансів Міністерства оборони було висловлено зауваження. Мовляв, загиблий солдат Валентин Чурута не призивався на військову службу в Золотонісько-Драбівському комісаріаті. На думку чиновників, добровольці, які перебували в зоні АТО і не були призвані на військову службу за місцем реєстрації, до числа військовослужбовців не належать. Жодних офіційних пояснень столична установа матері досі не надала.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  8. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ