Молодь Уманщини запрошено до участі у міжнародному проекті

герб УманіУманську молодь запросили до Польщі. До Уманської районної ради від Конвенту співпраці органів місцевого самоврядування Польща - Україна надійшло запрошення щодо участі учнівської й студентської молоді Уманщини в міжнародному проекті «Польсько-українська молодіжна академія самоврядування 2015».

Голова районної ради Олександр Дячук вирішив, що візиту – бути. За його словами, наша молодь має бачити, чим живуть їхні ровесники, як формується громадянське суспільство, як розвиваються європейські країни.

Варто відзначити, що основною метою цього Проекту є поглиблення розуміння адміністративної реформи на підставі польського досвіду, інтеграція молодих людей з Польщі та України, їх участь у соціальному, культурному та політичному житті.

Проект включає в себе спільну участь у 8-денних семінарах, що стосуються ідеї волонтерства, функціонування громадянського суспільства, місцевого самоврядування в Польщі; отримання знань і вмінь з надання першої допомоги; поїздка в гміни з метою ознайомлення із досвідом поляків щодо функціонування місцевого самоврядування; взаємна презентація шкіл чи вузів, в яких учасники навчаються.

Сам польсько-український Конвент самоврядної співпраці – це неурядова організація, котра існує з 2011 року. Вона об’єднує представників самоврядування, які мають партнерські відносини з місцевими органами влади в Україні, а також ті, які ще не мають українського партнера, але готові зав’язати співробітництво в майбутньому. Основною метою Асоціації є надання підтримки та сприяння двосторонньому співробітництву, а також обмін досвідом. Цьому буде служити проект «Польсько-українська молодіжна академія самоврядування 2015», який отримав грант від Міністерства Народної Освіти в рамках польсько-української молодіжної співпраці.

Зараз формується молодіжна делегація району, яка відвідає Польщу в жовтні нинішнього року, до складу якої залучаються активні, освічені молоді люди з Дмитрушок, Кочубіївки, Старих Бабанів, Родниківки, серед яких - донька учасника АТО.

Є сподівання, що знання та досвід, здобуті ними в ході реалізації Проекту, зможуть допомогти поглибити існуючу польсько-українську співпрацю. Разом з тим, учасники Проекту внесуть свій вклад у поглиблення взаєморозуміння між представниками молодіжного середовища обох країн.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  8. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ