У Черкасах відкрили Галерею народного мистецтва Черкащини

У будинку авторства архітектора Городецького на Хрещатику урочисто відкрили Галерею народного мистецтва Черкащини (Черкаського обласного осередку національної спілки майстрів народного мистецтва)20 серпня у Черкасах відбулася важлива подія для культурної галузі. У будинку авторства архітектора Городецького на Хрещатику урочисто відкрили Галерею народного мистецтва Черкащини (Черкаського обласного осередку національної спілки майстрів народного мистецтва).

Ремонтні роботи обійшлися у 68 тисяч гривень. Матеріальну допомогу надала обласна влада, депутати обласної ради і меценати. Привітати голову обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України, депутата обласної ради Ольгу Мартинову прийшли голова обласної ради Валентина Коваленко, перший заступник голови Наталія Кравцова, заступник голови облдержадміністрації-керівник апарату ОДА Віталій Коваль, депутати обласної ради Анатолій Бондаренко і Любов Величко, голова Національної спілки майстрів народного мистецтва України Євген Шевченко, колеги по спілці, представники культурної сфери Черкащини.

Вітаючи усіх з відкриттям галереї, голова обласної ради висловила сподівання, що це приміщення стане справжнім культурним осередком Черкащини:

– Війна іде, але життя триває. І Україна себе демонструє всьому світові не тільки в своїй можливості захистити свою цілісність, свою територію, але й захистити оте духовне, внутрішнє, яке робить нас сильними. Відкриття цієї галереї в нашому духовному житті Черкащини – це своєрідна блискітка. Не так часто в культурі влада зараз відчуває свою причетність. Адже зазвичай в нас культура фінансується за залишковим принципом. Але повірте, і в цьому часі ми шукаємо усі можливості, аби підтримати нашу культури, наших митців, - підкреслила Валентина Коваленко.

Голова обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ольга Мартинова запевнила, що двері у галереї завжди будуть відкриті для поціновувачів народного мистецтва. Тут виставлятимуться роботи народних художників Черкащини, проводитимуться різноманітні майстер-класи.

Під час заходу відбулося також урочисте нагородження переможців щорічної обласної премії імені Данила Нарбута. У 2015 році лауреатами стали професійна художниця, майстер живопису Ніна Коваль та чотири юні митці: Іван Святина і Дарина Ситіна з Умані, Яна Кожевнікова зі Звенигородки, Атастасія Кравець з Золотоноші.

Усі присутні на святі вітали черкаських майстрів із відкриттям галереї та дарували подарунки. Заслужений художник України Олександра Теліженко презентувала ксерокопію документу, яким ще майже 20 років тому це приміщення було передане обласною владою у власність Черкаському обласному осередку національної спілки майстрів народного мистецтва. Також майстриня втілила свою давню мрію – на щастя розбила біля входу у галерею пляшку шампанського.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ