Одарич не виконує судове рішення у справі Депутата

Анатолій Депутат, Сергій Одарич

Майже рік тому, 8 жовтня 2014 року Соснівський районний суд м. Черкаси виніс постанову про поновлення Депутата Анатолія Віталійовича на роботі на посаді начальника управління освіти.

Ця постанова суду вступила в силу 19 лютого 2015 року, коли Київський апеляційний адміністративний суд своєю ухвалою залишив цю постанову без змін, а апеляційні скарги відповідачів — виконавчого комітету Черкаської міської ради, Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради та Черкаського міського голови Одарича С.О. – без задоволення.

Водночас, незважаючи на те, що суд постановив рішення про поновлення Депутата А.В. на посаді начальника управління освіти, Одарич С.О., за рахунок бюджетних коштів, зволікає з допуском свого опонента до фактичної роботи на цій посаді, пише Про головне.

Одарич С.О. лише видав розпорядження про поновлення Депутата А.В. на роботі, але не допустив його до фактичного виконання посадових обов’язків. Як наслідок, вже близько року, починаючи з жовтня 2014 року, у міському департаменті освіти та гуманітарної політики посаду начальника управління освіти обіймають дві особи: поновлений на посаді судом Депутат А.В. та призначений на посаду міським головою Степко Є.П.

Постанова Соснівського райсуду м. Черкаси від 8 жовтня 2014 року передбачає також стягнення з виконавчого комітету Черкаської міської ради на користь Депутата А.В. середнього заробітку за весь час вимушеного прогулу за період починаючи з 30 грудня 2010 року по 08 жовтня 2014 року у розмірі 83 624 гривні 59 копійок.

Водночас в частині виплати Депутату А.В. заробітної плати за чотирьохрічний період вимушеного прогулу постанова суду досі не виконана. Звернення Депутата А.В. до державних установ – місцевого управління Державної казначейської служби України та Соснівського райсуду м. Черкаси з метою забезпечення виконання судового рішення в частині стягнення зарплати не принесли йому результатів. Зокрема, управління Державної казначейської служби України не змогло забезпечити виконання вказаного судового рішення у зв’язку з відсутністю банківського рахунку у виконкомі Черкаської міської ради. В серпні ц.р. суд також відмовив Депутату А.В. у задоволенні його заяви, спрямованої на забезпечення виконання постановленого ним рішення.

Отже, в Черкасах склалася ситуація, при якій один орган державної влади – виконком Черкаської міської ради під керівництвом Одарича С.О. не виконує судове рішення протягом тривалого часу, а інші органи державної влади – казначейська служба та суд не забезпечують його виконання. Особливу увагу привертає той факт, що внаслідок невиконання судового рішення грубо порушуються права давнішнього опонента Черкаського міського голови – Депутата А.В. При цьому, ніхто не несе жодної відповідальності.

Водночас відповідно до законодавства України рішення суду, яке вступило в силу, є обов’язковим для виконання. Так, згідно з ч. 2 ст. 14 Кодексу адміністративного судочинства України постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов’язковими до виконання на всій території України. Ч. 3 цієї статті передбачає, що невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

В свою чергу, ст. 382 Кримінального кодексу України передбачає кримінальну відповідальність за невиконання судового рішення або перешкоджання його виконанню.

Як відомо, в 2013 році стосовно Одарича С.О. було порушено кримінальне провадження, яке стосувалося невиконання судових рішень та ґрунтувалося у т.ч. на ст. 382 КК України. Проте міський голова не поніс відповідальності, передбаченої законом за невиконання судового рішення.

Отже, скандальна ситуація, яка склалася навколо поновлення Депутата А.В. на роботі та невиконання судового рішення у його справі, свідчить як про значні порушення закону органом влади під керівництвом Одарича С.О., так і про уникнення особами, які причетні до невиконання вказаного судового рішення, передбаченої законом відповідальності. Тож питання про рівень законності в Черкасах є риторичним.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ