Депутат перед виборами знищив «озеро Ріца»

«Озеро Ріца», що розташоване в Черкасах у мікрорайоні «Привокзальний» (по вул. Смілянській поблизу вул. Хоменка), віднині перестане завдавати клопотів мешканцям прилеглих будинків, затоплюючи їх підвали та під’їзди. Про це повідомляє прес-служба міськради.

Нині тривають масштабні роботи щодо розчищення дна басейна та облаштування там каналізаційної насосної станції, де буде змонтовано два насоси: основний та резервний. Працюватимуть вони повністю в автоматичному режимі, відстежуючи рівень води в озері та, у разі його підняття, перекачуючи дощові стоки до зливової каналізації, що розташована на розі вулиць Вернигори та Смілянська.

Для цього вже прорито понад 300 метрів траншеї від басейну вздовж вул. Смілянської до вул. Вернигори (яка знаходиться вище за рівнем), де буде закладено сучасні поліетиленові труби.

Як розповів ініціатор проведення вказаних робіт на «озері Ріца» депутат міської ради Володимир Бурячинський, щороку під час значних опадів мікрорайон «Привокзальний» буквально потопає у зливових стоках. Оскільки поблизу озера немає зливової каналізації. Тож коли рівень води піднімається на критичну величину, сягаючи країв, зливові потоки заливаються усе довкола. А саме: проїжджі частини вул. Смілянської та Хоменка, тротуари і навіть добираючись до людських будівель, затоплюючи підвали та під’їзди.

– Тривалий час вирішення цього питання затягувалось, аргументуючи високою вартістю виконання робіт. Зокрема, тоді мова йшла про сотні мільйонів гривень, які начебто потрібно було вкласти. Проте торік за моєю ініціативою був розроблений проект, де запропоновано реальне технічне вирішення проблеми з «озером Ріца» за помірну вартість. Зазначу, що за проектом реалізація першого етапу виконання робіт коштуватиме 3,2 мільйона гривень. Тоді як загальний кошторис другого і третього етапу, під час якого буде вирішено питання з облаштуванням зливової каналізації по вул. Оборонній, обійдеться у майже 4 мільйона гривень, – розповів Володимир Степанович.

Директор департаменту ЖКК Черкаської міської ради Андрій Наумчук розповів, що загальна вартість проекту складає близько 7 мільйонів гривень, які виділяються з міського бюджету.

– Департаменту вдалось переконати депутатський корпус Черкаської міської ради, що це потрібно зробити, і вони проголосували за виділення грошей на вирішення проблеми з «озером Ріца», – акцентував Андрій Миколайович.

А також додав, що в рамках першого етапу реалізації цього проекту здійснено повне відкачування води з басейна «озера Ріца», розчищено дно, звідки було вивезено більше 6 тисяч кубометрів мулу та сміття. Нині працівники ТОВ «Компанія Текс» (яка виграла тендер на виконання зазначених робіт) викопують нішу для облаштування на глибині шість метрів спеціальної насосної станції, яка в автоматичному режимі перекачуватиме воду до зливової каналізації.

Андрій Наумчук стверджує, що, орієнтовно, за півтора-два місяці відповідні роботи в рамках першого етапу проекту будуть завершені. Після чого розпочнеться реалізація другого та третього етапів, під час яких монтуватиметься зливова каналізація вздовж вул. Смілянської до вул. Оборонної.

Таким змінам у рідному мікрорайоні радіє разом з мешканцями прилеглих будинків і голова комітету самоорганізації населення «Привокзальний» Надія Кусенко. Каже, що за 12 років її головвання у цьому КСНі, не раз зверталась до різних установ з проханням вирішити питання з «озером Ріца», проте марно. З року в рік проблема затоплення мікрорайону зливовими стоками повторювалась.

– Віддавна люди охрестили цей басейн «озером Ріца». Тоді як офіційно він начебто вважається тимчасовою міською зливовою каналізацією. Але є навіть така приказка, що немає нічого найбільш постійного, ніж тимчасове, – з усмішкою говорить Надія Степанівна.

Водночас зауважує, що мешканці мікрорайону великі надії покладають на цей проект, сподіваючись, що нарешті буде вирішена проблема із затопленнями. До того ж, крім усього вищевказаного, через застій води «озеро Ріца» слугувало ще розплідником небезпечних бактерій, несучи екологічну небезпеку мікрорайону.

Володимир Бурячинський обіцяє, що після виконання усього запланованого обсягу робіт, довкола «озера Ріца» буде здійснено благоустрій та облаштування паркової зони для комфортного сімейного відпочинку.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ