На місці згарища збудують нову церкву

церква Петра і Павла в ЧорнявціУ Чорнявці в липні згорів півторастолітній дерев’яний храм "Петра і Павла". Жителі села прийняли рішення створити благодійний фонд з відбудови церкви і найближчим часом зібрати сходку села, аби остаточно вирішитися, яким має бути зведений на попелищі новий храм.

У Чорнявці селяни і досі не можуть оговтатись від страшної пожежі, яка знищила їхню перлину – півторастолітній дерев’яний храм "Петра і Павла" , який був окрасою й предметом гордості не лише їхнього села, а й району. Вона вигоріла дотла у неділю 26 липня.

Але громаду села не залишили наодинці з проблемами – наступного ж дня після пожежі керівник району Костянтин Омараглієв зустрівся з людьми, разом прийняли рішення відновити храм. Учора голова адміністрації та його заступники знову зустрілися з жителями села, активом церкви, аби обговорити, яким має бути новий храм у селі.

– Біда як ніколи згуртувала людей, – каже настоятель Петро-Павлівської парафії ієрей Іван. – Для цього люди готові давати свої пожертви грошима, працею, молитвами – хто чим багатий. У такому випадку ми потішимо свою душу, душі наших сучасників та тих хто бачив і тримає у своїй пам’яті її світлий образ. Якою їй бути – дерев’яною чи з цегли вирішувати громаді. Дерев’яна церква – спокуслива, але є гіркий досвід пожежі. Не хочеться вкладати людську душу, щоби потім втратити за день все. Нехай будемо будувати 3-5 років, але зробимо навіки. Проте це моя думка, а вирішувати громаді, щоб була думка одна.

Частина жителів села переконують, що збудувати цегляну церкву їм буде не під силу.

– Сьогодні є вогнезахисна обробка, після якої конструкція з будь-якого матеріалу, нехай навіть самого вогненебезпечного, набуває протипожежні властивості і при виникненні пожежі буде перешкоджати його поширенню, – каже сільський голова Василь Супрун. –Якщо ми будемо прогнозувати, що ось знову трапиться пожежа, то нового храму не збудуємо.

– Остаточне рішення за жителями села. А для цього потрібно, щоб в своїх округах попрацювали депутати сільської ради. Потрібно підрахувати, скільки приблизно громада може зібрати коштів для початку будівельних робіт. На території села працюють сільгосппідприємства, які теж зацікавлені в добробуті громади. Я думаю, кожен сільгоспвиробник буде готовим допомогти своєму села. Прорахувати витрати. І вже тоді приймати рішення, але час треба використовувати продуктивно, – порадив перший заступник голови адміністрації, депутат районної ради, який активно сприяє соціально-економічноому розвитку цього населеного пункту, Сергій Степанюк.

Жителі села прийняли рішення створити благодійний фонд з відбудови церкви і найближчим часом зібрати сходку села, аби остаточно вирішитися, яким має бути зведений на попелищі новий храм.

– Зі свого боку, ми підтримаємо всі ініціативи громади, допоможемо в пошуку інвесторів, благодійників та спонсорів, які посприяють у відбудові церкви для громади, – пообіцяв керівник району. – Наше завдання як виконавчої влади – не заважати і допомагати.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ