Суд наклав арешт на спірні землі біля ДАІ

9 вересня в Корсунь-Шевченківському районному суді відбулося перше засідання у резонансній справі з повернення корсунцям їх городів.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила Галина Добровольська, пише Про все.

Нагадаємо, у Корсунь-Шевченківському в районі гаражного кооперативу «Орбіта» (біля ДАІ) 6 гектарів землі, на якій майже сотня корсунців двадцять років обробляють городи, на початку 2015 перейшли у приватну власність трьох осіб.

За ініціативи громадської організації «Перша корсунська громада», яка з’явилася в місті саме на ґрунті цього конфлікту, міська рада наприкінці серпня таки подала у районний суд позов на обласне управління держкомзему, за наказом якого землю громади було передано у приватну власність членів однієї сім’ї, районну реєстраційну службу, яка зареєструвала цей правочин, і на нових власників. Суть позовних вимог – повернути вказані земельні ділянки у власність громади.

Але повноцінного судового засідання у середу, 9 вересня, так і не відбулося. До зали суду не з’явилися відповідачі, як не спрямували туди своїх представників. Від обласного управління держкомзему суд взагалі не отримав ніяких пояснень причини відсутності, про це повідомив суддя Олег Савранський. Районна реєстраційна служба надіслала погодження розглядати справу без її представників і на розсуд суду. Нові ж власники, повідомив суддя, подали хто клопотання, хто надіслав телеграму, що ще не готові до участі в судовому засіданні: шукають адвокатів. І попросили у зв’язку з цим не розглядати справу без них і перенести засідання.

Суд прислухався до їх прохання і дав тиждень на підготовку. Розгляд справи перенесено на 16 вересня. АЛЕ!!! Суд прислухався і до іншої інформації, озвученої представниками міської ради Іриною Немирською (начальником юрвідділу міськради) та Василем Бабенком (секретарем міськради). Вони повідомили, що на різних сайтах з продажу нерухомості вказані ділянки виставлені для продажу, останнє зафіксовано 5 вересня. Тож попросили суд накласти арешт на цю землю, щоб унеможливити будь які юридичні дії. Це й було зроблено.

Отож, перша перемога громади: ділянки біля МРЕО тепер не можна ні продати, ні подарувати, ні обміняти, ні дати в заставу… Люди боялися, що доки триватиме суд, то їх городи будуть продані кілька разів і тоді – шукай вітра в полі. Але ж ні. Отож залишається чекати рішення суду. І на черзі – повідомила нам голова ГО Перша корсунська громада Світлана Гриб – інші справи: з повернення користувачам земель біля афганських будинків, біля кар’єру в урочищі «Сівач» та інших, несправедливо переданих в приватну власність кільком особам тоді, коли десятки корсунців там займали городи. Земельний конфлікт у Корсуні не згасне сам по собі, запевняють активісти. Вони не дадуть його загасити без справедливого рішення. І це довели своєю масовою присутністю на першому засіданні у Корсунь-Шевченківському суді — людей прийшло більше, ніж змогла умістити судова зала.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ