У Черкасах вдруге відбувся авіафестиваль

У Черкасах вдруге відбувся авіафестиваль

Пілоти з усієї України прилетіли до Черкас, щоб взяти участь у фестивалі малої авіації. Такий фестиваль в нашому аеропорту проводять уже вдруге. Сьогодні черкасці могли політати в літаку та побачити місто з висоти пташиного польоту. Організатори кажуть, що такий захід – це поштовх для подальшого розвитку нашого летовища.

«Наш аэропорт в небольшом запустении и ему необходимы новые самолеты. Мы привлекаем внимание людей, чтобы показать, что мы здесь живем и можем летать. Наш аэропорт имеет статус международного, то есть спокойно может садиться любое судно, большое или маленькое. В Черкассах все возможно. Сейчас мы наладили авиатакси, благодаря которому вы сможете видеть в нашем аэропорту постоянные пролеты. Мы постепенно выравниваем тот уровень, который в 90-х был утрачен после перестройки, когда аэропорт был в полном запустении.

Да, это немалые деньги, но, скажу честно, если массовость аэропорта будет набирать обороты, соответственно, будет загрузка бортов, и тогда будут падать цены на билеты. Билеты сегодня на обзорные полеты за 20 минут стоят от 300 до 500 гривен. Многие люди себе сегодня смогут позволить эти перелеты», – розповідає співорганізатор фестивалю малої авіації Владислав Жарін, розповідає Громадське ТБ.

Юрій Яковлєв, головний конструктор підприємства «Аэропракт»:

«Я сам с Киева. Мы прилетели пятью самолетами. У нас есть свой аэродром под Киевом, в районе Макарова, с красивим названием «Наливайковка». Там мы делаем наши самолети и тестируем их. В Черкассах исторически так сложилось, что есть так називаемые самодельщики, которые сами делали самолети и делают их сейчас, летали и летают. То есть это не пустое место для частной авиации. Она, конечно, развивается, но не так быстро, как хотелось бы. Естественно, влияет жизенный уровень на это, но также является припятствием и наше законодательство».

Юрій Покусай, командир повітряного судна «UR-SBU»:

«Ми – харківський екіпаж, прийшли у Черкаси на фестиваль малої авіації. Вирішили підтримати черкаський аеропорт, вдихнути життя. Взагалі, я вважаю, що будь-який аеропорт повинен експлуатуватися. Мала авіація – це найбільш перспективна галузь авіації, яка, нажаль, ще не досить розвинена у нашій державі. Втім, останнім часом розвиток пожвавився. До речі, якщо порівнювати Україну із Францією чи США, то у нас значно більше літаків у приватній власності. Авіація – це найбільш безпечний вид транспорту, адже ти летиш і борешся лише із собою та стихією.

Якщо порівнювати Черкаси та Харків, то різниця звичайно є, але ж і Харків більше місто ніж Черкаси. Для харків’ян поява літака не викликає такий ажіотаж як для жителів Черкас. Авіація в Україні тримається на ентузіазмі. Ми тут за власні кошти, на власному ентузіазмі сюди прийшли, щоб показати людям щось нове. Менше години простояли, а відійти від літака не могли, адже була величезна черга, щоб просто постояти поруч з літаком, сфотографуватися в кабіні. Багато дорослих вперше були у літаку. Нам дуже приємно, що ми принести стільки радості».

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  8. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ