Благодійники з Великобританії подарували Черкащині ще одну пересувну стоматологічну амбулаторію

Благодійники з Великобританії подарували Черкащині ще одну пересувну стоматологічну амбулаторію14 вересня 2015 року голова обласної ради Валентина Коваленко вручила голові благодійної організації з Великобританії «Реставратори посмішок» лікарю-стоматологу Брендону Боллу та активісту Глену Кеннету Тридеру ювілейні відзнаки «200 років з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка».

Урочисте відзначення благодійників із Великобританії відбулося за участі першого заступника голови обласної ради Наталії Кравцової, заступника – керівника апарату облдержадміністрації Віталія Коваля, головного лікаря обласної стоматологічної поліклініки Черкаської обласної ради Івана Коваленка, заступника керівника Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олега Найдана та в присутності колективу обласної стоматологічної поліклініки.

Активісти благодійної організації з Великобританії «Реставратори посмішок» вже впродовж 13 років надають допомогу обласній стоматполіклініці. Зокрема, остання отримала вже дві повністю оснащені пересувні стоматологічні амбулаторії для надання стоматологічних послуг населенню сільських населених пунктів області, зокрема дітям та пільговим категоріям громадян. Окрім того, організацією передаються стоматологічне обладнання, інструменти, матеріали та медикаменти для забезпечення пересувних амбулаторій.

Цього дня на потреби жителів області благодійниками передано вже третю повністю обладнану амбулаторію.

– Ви навіть не уявляєте, наскільки суттєва і потрібна для нашої області надана вами допомога. Я сама з села і добре знаю, яка це проблема для сільської людини знайти час і кошти для того, аби поїхати в районний центр в лікарню і полікувати зуби. А ось така пересувна клініка – це надзвичайно потрібна і актуальна підтримка для наших жителів. Особливо це стосується пенсіонерів, людей з особливими потребами та учасників бойових дій, для яких така увага – неоціненна, – відзначила Валентина Коваленко, звертаючись до благодійників. Окрім найвищої відзнаки області, вона також вручила гостям Черкащини пам’ятні сувеніри і книги.

Також представникам організації «Реставратори посмішок» подякував Віталій Коваль та вручив Почесні грамоти облдержадміністрації.

За словами головного лікаря обласної стоматологічної поліклініки Черкаської обласної ради Івана Коваленка, щорічно лікарями поліклініки на цих амбулаторіях відпрацьовується біля 250 робочих днів у 14-15 населених пунктах області. Охоплюється стоматологічною допомогою близько 5 тисяч пацієнтів щороку, з них близько 2,5 тисяч – діти. Впродовж усього періоду роботи (13 років) на двох амбулаторіях прийнято понад 60 тисяч сільських мешканців, в тому числі повністю проліковано близько 11,5 тисяч дітей із сільської місцевості.

Ці акції благодійників суттєво покращили надання стоматологічної допомоги населенню області, що проживає у малих населених пунктах.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ