Масштабний санаторно-реаблітаційний комплекс для АТОвців можуть звести на Чигиринщині

голова громадської організації «Офіцерський корпус» Михайло СтаріковЛікувальні джерела, історичні місця та атмосфера патріотизму… Такі характеристики Чигиринського району роблять його привабливим для реалізації проекту зі зведення потужного реабілітаційного центру для учасників АТО та їх родин.

– Чигиринщина – духовний край. І саме у такому місці може відбуватися не лише фізична, а й психологічна реабілітація українських воїнів. Тому сьогодні ми розглядаємо Чигиринщину як майданчик для реалізації масштабного проекту зі зведення реабілітаційного центру, – заявив голова громадської організації «Офіцерський корпус» Михайло Старіков, перебуваючи в районі з візитом на запрошення голови Громадянського руху «За процвітання Черкащини» Наталії Нетовкіної, пише ГромЧе.

Проектом передбачено зведення санаторно-лікувального та готельного комплексів, ряду об’єктів обслуговування. Таким чином, буде створено окреме соціальне містечко, розраховане на проживання та перебування не менш як 2500 тисяч осіб. Реабілітаційна програма для воїнів АТО тут триватиме від місяця до трьох. За словами Михайла Старікова, потреба у такому закладі сьогодні надзвичайно висока.

– Навіть якщо ми збудуємо десять таких центрів в Україні, нам знадобиться більше 15 років роботи аби охопити тих сто тисяч АТОвців, які вже відслужили. А ще удвічі більше бійців нині перебувають на Сході. Вже не лишилося в Україні родин, яких би це не торкнулося, – констатує Михайло Старіков.

За словами ще одного ініціатора проекту Олега Ковальчука, є можливість звести такий заклад на Київщині. Однак, тамтешні місця не мають такого рівня духовності і тому «концептуально не цікаві для реалізації проекту».

– Є чимало цільових інвестиційних програм, з якими ми сьогодні можемо співпрацювати. Є фахівці з міжнародним досвідом створення подібних структур. Вже навіть є медичний персонал під цю програму, – запевняє Олег Ковальчук. – Звісно, на державному рівні створено вже не один такий центр. Однак, як показує практика, держава не здатна забезпечити саме ті умови, які потрібні нашим воїнам.

– Загалом проект вже готовий до реалізації. Сьогодні ми шукаємо лише правильні майданчики і людей, які готові з нами співпрацювати, – підсумував Михайло Старіков.

На думку голови Громадянського руху «За процвітання Черкащини», втілення такого проекту саме на Чигиринщині цілком закономірне.

– Усі ми прагнемо допомогти нашим воїнам. Тутешня природа, історія та атмосфера патріотизму – це саме те поєднання, що дозволить зцілювати не лише тіло, а й душу, – переконана Наталія Нетовкіна.

Теми: Чигирин
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ