На Христинівщині відбувся семінар з енергоефективності

На Христинівщині відбувся семінар з енергоефективності 23 вересня в великому залі Будинку Рад відбувся семінар з енергоефективності на якому були присутні голова райдержадміністрації Олександр Ковбасюк, перший заступник голови Христинівської райдержадміністрації Віктор Підвальний, заступник голови райдержадміністрації Валерій Банар, керуючий справами районної ради Микола Гуральник, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, директори загальноосвітніх навчальних закладів району, голови територіальних громад.

Відкриваючи семінар голова райдержадміністрації зауважив – «На сьогодні за діючою державною програмою утеплення близько 14,5 тис. сімей оформили енергоощадні кредити на суму 250 млн. грн, з яких 73 відсотки звернулися лише в останні 2 місяці. Така позитивна динаміка свідчить про схвальну реакцію громадян урядової ініціативи.

Однак план державної програми до кінця поточного року 134 тис. домогосподарств. Впровадження заходів з енергоефективності у житловому фонді району спрямоване на підвищення ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів населенням через запровадження механізму стимулювання населення до енергоощадності»

Головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, ЖКГ, будівництва та розвитку інфраструктури райдержадміністрації Артем Артеменко презентував слайд показ та у своєму виступі зауважив – «Позитивний ефект очікується отримати за рахунок виконання комплексу організаційних, технічних, технологічних, фінансових та інших заходів з раціонального використання енергоносіїв та їх економії, у тому числі на рівні кінцевого споживача, підвищення ефективності функціонування різноманітного енергоспоживаючого та енергогенеруючого обладнання, більш широкого залучення в енергобаланс району вторинних енергоресурсів, використання місцевих енергоресурсів, поновлювальних джерел енергії, альтернативних видів палива.»

Заступник керівника районного відділення АТ «Ощадбанк» Олена Янчук роз’яснила умови кредитування банком заходів з утеплення будинків – «Відшкодування частини суми кредиту проводиться одноразово кожному позичальнику-фізичній особі в розмірі 20% суми кредиту, залученого ним за одним кредитним договором на придбання котла, але не більше 5 тисяч гривень за кожним кредитним договором. На сьогодні зазначений механізм реалізується АТ "Ощадбанк”. Для того, щоб отримати 20 % компенсації тіла кредиту на придбання котла, що працює на альтернативному паливі необхідно обрати його, оформити кредит у будь-якому відділенні «Ощадбанку» та подати документи, що підтверджують придбання котла. В свою чергу банк передає дані щодо позичальників в Держенергоефективності, яке перераховує компенсацію на поточний рахунок фізичних осіб, відкритий в «Ощадбанку».

Всі присутні активно включилися в обговорення даних питань.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ