Світло й дороги турбують жителів Чернишів на Канівщині

голова Канівської районної державної адміністрації Сергій Дубенець побував у селі Черниші, де поспілкувався з місцевими жителямиПродовжуючи практику виїзних прийомів громадян, 24 вересня 2015 року голова Канівської районної державної адміністрації Сергій Дубенець побував у селі Черниші, де поспілкувався з місцевими жителями.

Першою на прийом до керівника району завітала Марина Мяловська, яка порушила питання належного забезпечення електроенергією місцевих жителів, адже нині в дощову погоду зі світлом відразу виникають проблеми. Така ситуація, за її словами, спричинена тим, що в селі значна кількість електроопор старі дерев’яні, що вичерпали свій ресурс. «Ми неодноразово писали звернення в РЕМ з проханням замінити стовпи на сучасні бетонні, писали звернення й від сільської ради, і від жителів, нам обіцяли, що роботи будуть проведені у 2015 році, проте поки що нічого не зроблено і ми знову з острахом чекаємо на осінню негоду», – розповіла пані Марина.

Коментуючи таку ситуацію, голова РДА відразу призначив зустріч з керівником Канівського РЕМу та зауважив, що сьогодні ж обговорить з ним шляхи якнайшвидшого вирішення даної проблеми.

Непокоїть чернишівців і стан доріг у селі, які також за негоди не дозволяють нормально пересуватися навіть транспортом. Щоправда як повідомила сільський голова Лідія Козодой нещодавно було виконано ремонт проблемної ділянки дороги. «За рахунок коштів соціальної угоди нам вдалось провести ці роботи, витрачено близько 115 тис. грн. Якщо надійдуть кошти від цьогорічної угоди – плануємо найближчим часом завершити цей відрізок», – відзначила Лідія Вікторівна.

Зі свого боку Сергій Дубенець повідомив, що вже наступного року планується початок будівництва Канівської ГАЕС:

– Передовсім інвестор буде відновлювати інфраструктуру та соціальну сферу. Крім того ми поставили вимогу про залучення до будівництва, перш за все, жителів району, тож це сприятиме зайнятості наслення.

Серед іншого місцеві жителі порушили питання земельних відносин, належного виконання автобусних маршрутів та оформлення житлових субсидій. Щодо останнього свої роз’яснення надала заступник управління соціального захисту населення РДА Наталія Малюк. Вона, зокрема, нагадала, що з 1 липня спрощено порядок призначення субсидій і тепер не потрібно вказувати розмір доходів, а лише джерело їх отримання: «Збором інформації про обсяг доходів займаються працівники управління соціального захисту, що спрощує процедуру для людей. Тож прошу всіх активно оформляти та надсилати документи на оформлення субсидій, адже це значно зменшить ваші витрати на оплату комунальних послуг».

На завершення голова РДА підкреслив, що всі питання, з якими чернишівці звернулись до нього на прийом, не залишаться без належної уваги, а запитувачі поінформовані про їх виконання у визначені терміни.

Теми: Канів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ