Катеринопільське лісництво — одне з найкрасивіших на Черкащині

Катеринопільське лісництво, що входить до складу Звенигородського лісгоспу

Катеринопільське лісництво, що входить до складу Звенигородського лісгоспу, є особливим та славиться своїми сосновими лісами, які займають майже половину всього лісового фонду. Насадження в основному штучного походження, проте існують твердження, що ростуть тут сосни з давніх-давен.

Оточують вічнозелені красуні-сосни і саму садибу лісництва, роблячи її особливо привабливою. Оскільки ж катеринопільські лісівники зуміли прикрасити територію адмінприміщення лісництва й іншими зеленими насадженнями та квітами, які буяють тут з весни до початку осені, то ця місцина мимоволі асоціюється з відомими місцями відпочинку. Проте ні лісничому Сергію Лисяному, ні його підлеглим відпочивати не доводиться.

Щороку в підрозділі створюється близько 20 гектарів лісових культур з переважаючою породою сосна звичайна та дуб звичайний. Для забезпечення проведення цих робіт кожного року заготовлюється 1200 кілограмів лісового насіння. У лісовому розсаднику кожного року вирощується близько 30 тисяч стандартних сіянців, чим цілковито забезпечується потреба в посадковому матеріалі. Активно працюють також над розведенням декоративного посадматеріалу.

Під час пожежонебезпечного періоду лісівники дбають про охорону насаджень від ймовірних загорань, виконуючи весь комплекс необхідних протипожежних заходів. Завдяки цьому протягом останніх років в лісництві практично не траплялося значних загорань в лісах.

– Лісорозведення, лісовідновлення та захист підпорядкованих лісів – це основні наші завдання, – говорить лісничий Сергій Лисяний. – У своїй роботі використовуємо досвід попередніх поколінь і сучасні технології, постійно працюємо над вирощуванням продуктивних лісових насаджень.

Проте протягом останнього часу внаслідок зміни погодних умов, високих температур, зниження рівня ґрунтових вод дерева пошкоджуються шкідниками і хворобами, тож без вибіркових санітарних рубок та інших оздоровчих заходів не обійтися.

Таку лісівничу діяльність забезпечує дружний і працьовитий колектив, який справляється з усіма поставленими завданнями. І в цьому, за словами Сергія Лисяного, першочергова заслуга помічника лісничого Володимира Яровенка, майстра лісозаготівель Вадима Гончара, майстрів обходів та кожного працівника лісництва. Прийнявши естафету від своїх попередників, вони роблять все для того, щоб й надалі шуміли катеринопільські ліси.

Як зазначає директор Звенигородського лісгоспу Анатолій Проценко, працівники цього лісництва піклуються про збереження добрих традицій, які передаються у їхньому колективі від покоління до покоління. Там випадкових людей немає, кожен працює для досягнення відмінних результатів.

Від насінини до високого міцного дерева – так росте ліс. І щоб цей процес ніколи не припинявся, щоб на Черкащині було більше лісових насаджень, які покращують екологію, дають людям здоров’я і відпочинок, й працює колектив Катеринопільського лісництва – сумлінно, відповідально, на високому фаховому рівні і з великою любов’ю до лісів, які вони ж самі і створюють.

З журналу «Ліси Черкащини», вересень 2015  

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ