Я вас туди не посилав…

Голова Лисянської райдержадміністрації Олександр Вельбівець

Такими словами запам’ятається зустріч голови Лисянської райдержадміністрації Вельбівця О.І. з учасниками АТО, яка відбулася в п’ятницю 18 вересня. Але все по порядку.

Конфлікт між головою РДА та воїнами району назрівав давно. Тихе обурення бездіяльності Вельбівця з часом переросло у відкриту агресію до влади зі сторони атовців, пише Про головне.

Початковою причиною було те, що голова РДА самоусунувся від сприяння та допомоги українському війську. Лише наприкінці 2014 року почали хоч якось вшанувати та проводжати хлопців до війська. До цього хлопці йшли на війну тихенько. Ні благословення, ні поваги від влади. І навіть сьогодні, коли воїни почали вертатись на рідну землю до них зі сторони влади жодної уваги. Їх ніхто не зустрічає і не вітає. Якби не волонтери, друзі та близькі, які не ховаючи захвату зустрічають героїв, складалося б враження що повернувся із тюрми. Але що там казати, якщо до цього часу ні сам Вельбівець ні працівники РДА, яку він очолює не є членами координаційної ради Лисянського району, яка опікується наданням волонтерської допомоги українській армії.

Проте дійсним каменем спотикання стало земельне питання, адже до цього часу жодному учаснику бойових дій в Лисянському районі землі так і не було виділено. Разом з тим, за період з початку бойових дій на сході країни в Лисянському районі було оформлено та передано в користування до 500 гектарів орних земель. Іменниками на цьому дерибані стало лише два фермера, які близькі до Вельбівця. За дивним збігом обставин обидва фермера не пожертвували для збройних сил України жодної копійки. А один із них в приватній бесіді заявив, що у підприємства, яке він очолює, один із засновників є росіянином, а тому вони фінансувати війну не будуть.

Ці та інші питання піднімалися на зустрічі, але найбільший резонанс і обурення викликали слова Вельбівця: “Я вас туди не посилав, то що ви до мене пристали, я сам два рази просився в АТО, але мене не взяли”.

Нам стало відомо, що Вельбівець є кандидатом в депутати до обласної ради від однієї з провладних партій. Його навіть благословив на вибори батюшка московського патріархату. Хотілося б задати риторичне питання: А такі депутати нам потрібні?

Теми: Лисянка
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

А такі статті не підкріплені доказами можна писати на вашу думку? Знову починається політичне нав'язування! Люди самі розберуться в шо їм вірити! А ви б краще хлопці не дурню різну писали а взяли і допомогли хлопцям АТОвцям не словом а ділом! Але в нашій країні як всі знають великі гроші і великі кармани керують світом а таким простим мужикам як Вельбівець життя не дають! Якщо ти не підкріплений ні зв'язками ні баксами то шо ти можеш? Сором вам репортери! Якщо вже пишете то пишіть правду!!!
2 октября 2015 23:10
То саме ціково, що у автора цієї статті-великого адвоката - полу-атовця, дружина і теща відвідує цю ж саму церкву (московського патріархату), то навіщо писати бред?
3 октября 2015 22:27
Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ