Уманчанин створив електромотоцикл

Уманчанин створив електромотоциклЗаправка через розетку, їзда по 6 копійок за кілометр, а вартість винаходу – по ціні уживаного китайського мотоциклу.

Уманчанин кинув виклик бензиновим двигунам і переміг – став першим в області "електробайкером" і тепер на роботу та байкерський зліт їздить на електротязі, пише 0472.ua.

Він не жаліється на дорогий проїзд в автобусах. Йому без різниці скільки коштує бензин. Вітер в обличчя і радість руху йому дарує електродвигун та акумулятори. Уманчанин Костянтин Улянич кардинально підійшов до вирішення транспортної проблеми, створивши електромотоцикл. "Заправити" байк можна від будь-якої розетки. Щоправда, запас ходу поки-що близько 40 кілометрів. Поки-що…

Костянтин Улянич з Умані, як і винахідник автівки Тесла Ілон Маск, живе у світі високих технологій. Сам собі створив роботу – розробляє та виготовляє електронні прилади для інтернет-провайдерів. Працюючи з електрикою, паяючи радіодеталі електрикою і отримуючи світло з електрики, одного разу він вирішив, що потрібно вже повністю "осідлати" електрику.

– Давно хотів собі мотоцикла. Будую трайк. – розповідає Костянтин. – Бажав зробити на електродвигуні, але поки-що не ризикнув. Тому в уманського мотоцикліста придбав вже готову перероблену раму Іжа. На ній вирішив будувати електробайк.

На відміну від Ілона Маска, у нього не було в запасі мільйонів доларів та інженерів. Але була ідея. Існуючі двигуни для електромобілів коштують дорого. Тому винахідник звернувся до… "радянського минулого". А конкретніше – до старенького чехословацького електровантажника.

– У пошуках двигуна зайшов на цегляний завод. Подивитися як працюють електричні вантажники. Висновок був невтішний – його двигун занадто великий. І тут погляд упав на електродвигун приводу гідронасосу вантажника… Подумалось – це воно.

Двигун придбав на розборці по ціні металобрухту. Він коштував у десятки разів дешевше, ніж двигуни від електроавтівок.

Двигун знайшли, рама мотоцикла є. Але цього мало – двигуном потрібно керувати. Винахідник зіткнувся з проблемою – для такої потужності просто контакти не замкнеш. Потужність потрібно дозувати. Зробити ручку "газу". Щоб була можливість їздити плавно. А не смикатися на кожному світлофорі. Спілкуючись із друзями, він знайшов у Дніпропетровську хлопця, що розробив контролер по керуванню електродвигуном.

– Далі була справа техніки. Придбав контролер, силову частину спаяв сам. Зібрав раму, встановив електродвигун, натягнув цепок. За розрахунками придбав 8 тягових свинцевих акумулятора – по 42 долара за батарею. І… запустив.

Відразу байк, в якого потужність електродвигуна в радянські часи складала 3 кіловата, дуже міцно "потягнув" вперед. Прискорення було таке потужне, що довелося в контролері обмежувати тягу. Виявилося, що з сучасною електронікою навіть радянські двигуни видають більше.

– Зараз динаміка співмірна із середнім дорожнім мотоциклом. Мене це влаштовує. Головне, що можна проїхати до 40 кілометрів, а зарядка на таку відстань коштує 2-3 гривні. Мене навіть не лякає підвищення ціни на електрику – сміється винахідник.

Нині Костянтин планує збільшити запас ходу до кількох сотень кілометрів. Для цього хоче замовити з Китаю літієві акумулятори. В перспективі винахідник думає і про інший двигун. Але то згодом. Поки-що він перший в Черкаській області "електробайкер". Який за усіма канонами байкерського руху, свій мотоцикл склав сам.

Довідка.

Загальна вартість мотоцикла склала:

Мотоцикл з двигуном – 300 доларів.

Акумулятори – 336 доларів.

Всього – 636 доларів.

Це ціна вживаного японського мопеду або китайського мотоциклу.

 

Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ