Тальнівчан запевнили, що ніхто в них землі не відбиратиме

Виконувач обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Азер Мірзоєв відвідав засідання Спілки сільськогосподарських товаровиробників Тальнівщини, щоб з’ясувати, яка на сьогодні ситуація в сфері земельних відносин у районі.

Про це інформують у прес-службі Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області.

Головне управління Держгеокадастру в Черкаській області допомагає селянам скористатися правом на користування землею, наголошують у прес-службі управління. Це стосується, зокрема, й керівників сільгосппідприємств, які свого часу не змогли продовжити договір оренди з вини деяких чиновників. У результаті чимало успішних господарств Тальнівського району втратили свої угіддя, що спричинило значну соціальну напругу.

Відтак на засідання, яке відвідав Азер Мірзоєв, були також запрошені голова райдержадміністрації Василь Клименко, голова районної ради Наталія Руснак, представники правоохоронних органів, громадських організацій.

Так, голова спілки Руслан Лисенко висловив обурення, що відбирали землю в ефективних орендарів і віддавали для ведення фермерського господарства громадянам, які, не маючи засобів для обробітку землі, передавали її в суборенду. Сільгоспвиробники змушені відстоювати своє право на землю в суді. Однак, за словами пана Лисенка, судові тяганини дуже відволікають від роботи людей, які вирощують врожаї, займаються тваринництвом. До того ж, втрата товариствами угідь призводить до безробіття й занепаду соціальної сфери на селі.

Про свої проблеми розповіли керівник ПСП «Лідер» Олександр Мегей, голова СФГ «Відродження» Михайло Мороз, керівник СФГ «Веселий Кут» Ігор Стеценко, голова ФГ «Джерело-Г» Михайло Глейовий, землевпорядник Анатолій Супрун із Папуженців, представник працівників соціальної сфери села Романівки Галина Смакова та інші.

– Запевняю, віднині ніхто у вас землі не відбиратиме. Кожне з порушених питань я індивідуально розгляну, – наголосив Азер Мірзоєв, вислухавши людей. – Щодня в Головному управлінні Держгеокадастру відбувається опрацювання, виправлення помилок, які допущено за попередні роки. На наведенні порядку в землевпорядній службі, зокрема на ліквідації корупції, постійно наголошує голова Держгеокадастру Максим Мартинюк. Але й від підприємців потрібні відповідальність і контроль, завдяки чому буде легше усунути недоліки й не допустити неправомірних дій. Також Головне управління співпрацюватиме з сільськими радами, погоджуватиме надання землі тому чи іншому орендарю.

На зібрані було сказано й про позитивні зміни. Адже протягом трьох останніх місяців у Тальнівському районі не виникало конфліктів у сфері земельних відносин. Так, завдяки втручанню обласного Держгеокадастру в Зеленькові понад 30 га землі повернуто працівникам соціальної сфери, яку хотів забрати невідомий селянам пан Підгрушний. Нині вирішується питання такого ж характеру в Романівці.

Зустріч сільгоспвиробників із керівництвом обласного Держгеокадастру пройшла конструктивно й ефективно. Як зазначила голова районної ради Наталія Руснак, цей діалог піде на користь господарникам і сільським землевпорядникам.

– Переконаний, що ці позитивні зрушення – це лише початок нашої спільної роботи, – підсумував Азер Мірзоєв. – Коли виникають якісь проблеми, приходьте в дні мого прийому, попередньо записавшись для вашої ж зручності. А ще краще – звертайтеся через послугу на сайті нашого управління «Електронне звернення начальнику», що значно зекономить ваш час. Ви отримаєте належну консультацію або ж вирішення складної ситуації в межах чинного законодавства.

Керівник землевпорядної служби області відповів на численні запитання сільгоспвиробників, що стосувалися, зокрема, надання землі учасникам АТО, розпаювання, оформлення земель комунальної власності, пасовищ.

Теми: Тальне
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ