На Черкащині партії-аутсайдери підписали відкрите звернення

Сьогодні в Черкасах представники обласних організацій трьох політичних партій ВО «Черкащани», Аграрна партія України, Радикальна партія Олега Ляшка підписали відкрите звернення до учасників виборчого процесу на Черкащині.

Сьогодні в Черкасах представники обласних організацій трьох політичних партій ВО «Черкащани», Аграрна партія України, Радикальна партія Олега Ляшка підписали відкрите звернення до учасників виборчого процесу на Черкащині.

У відкритому зверненні представники трьох політичних сил закликають політичні партії, учасників виборчого процесу спільними зусиллями боротися проти проявів адміністративного тиску та такого ганебного явища як підкуп у всіх його проявах, пише Кропива.

- Демократичний процес виборів під загрозою чергових порушень та маніпуляцій. З районів області надходять повідомлення, які засвідчують, про перші ознаки цинічного та нечесного підходу до процесу демократичного волевиявлення народу. Серед таких ознак особливе місце займають адміністративне втручання та тиск.

Ми рішуче заявляємо, що використання чорних піар-технологій, адміністративний тиск, підкуп, - це шлях до влади злодіїв і негідників, під якими б прапорами вони не йшли, до яких би партій не належали, - йдеться у тексті відкритого звернення.

Підписанти заявляють, що український народ як і черкащани варті гідного життя, а до місцевих рад мають увійти кращі представники громад.

- Ми починаємо громадсько-політичну акцію «За чесні вибори без адмінтиску та підкупу» і закликаємо чесні політичні сили та кандидатів підписатись під цим зверненням як гарантією, що вони не застосовуватимуть негідних технологій, - йдеться у зверненні.

Звернення зачитала голова Черкаської обласної ради, перший номер у партійному списку до облради ВО "Черкащани" Валентина Коваленко.

В разі порушень вимог акції, підписанти обіцяють докласти максимальних зусиль щоб донести до громад інформацію про цинізм та безчесність порушників.

Під відкритим зверненням поставили свої підписи голова Черкаської обласної ради, перший номер у списку до обласної ради від партії ВО «Черкащани» Валентина Коваленко, голова секретаріату обласної організації ВО «Черкащани» Олександр Коваленко, перший номер у списку партії до обласної ради Радикальної партії Олега Ляшка Микола Булатецький та голова обласної організації Аграрної партії Наталія Старікова.

Валентина Коваленко розповіла як виникла ідея проведення акції «За чесні вибори без адмінтиску та підкупу».

- Ми зустрілися і дійшли висновку, що навіть перебуваючи в різних політичних силах нам потрібно триматися купи, щоб в єдності запобігти негативними проявам які вже характерні для виборчої кампанії і на Черкащині – це адміністративний тиск, залякування, подекуди підкуп виборців. Тоді і народилася ідея підписання відкритого звернення до учасників виборчого процесу на Черкащині, оскільки чим ближче до виборів, тим бруднішими стають методи ведення кампанії. Мені приємно, що тут є Микола Булатецький, Наталія Старікова, з якими ми відстоювали цінності Майдану, Революцію Гідності. Ми в одній команді, хоч і представляємо різні політичні сили, бо ми Черкащани, і надалі ми будемо працювати на розвиток Черкащини, - розповіла Валентина Коваленко.

Також Валентина Михайлівна додала, що сьогодні після зустрічей з людьми характерна тенденція зневіри у всіх та сприйняття всіх хто йде на вибори за принципом «вони всі однакові».

Натомість Микола Булатецький переконує, що не всі однакові і навіть у владі є порядні люди, але їх дуже мало.

- Я хочу сказати, що не всі однакові. Я, ось ці прекрасні жінки, вони не однакові, і ми не змінювали своїх принципів, намагаючись присосатися до владного корита. Це люди які довгий час ідуть поруч зі мною, і я відчуваю їх підтримку, розуміння. Валентина Коваленко – це єдина людина яку я знаю, що пішла у владу і вона її не змінила і я їй довіряю, вона приклад того, що «не всі одинакові». Я чого не пішов боротися за посаду мера? Бо знову ж таки скажуть, що всі однакові і він такий же, а я не такий, сьогодні треба давати дорогу молодим обличчям, - тепло відізвався про голову облради Булатецький.

Радикально та по опозиційному оцінив методи роботи владної партії.

- Сьогодні як ви знаєте я представляю Радикальну партію Олега Ляшка, коли мене запитують про мій статус в партії я відверто відповідаю – Олег Ляшко присвоїв мені титул почесного члена радикальної партії. Я завжди був в опозиції і мене не поставиш у партійне стойло, бо я вирощую кукурудзу і цим горжуся. Сьогодні нам знову починають розказувати про рейтинги владної партії. Та які рейтинги? Я спостерігаю і аналізую вже формування партії влади – БПП-Солідарність, ми проводимо вивчення громадської думки то в деяких районах Черкащини у них підтримка на рівні 0%. Вони використовують в тому числі і технологію прикриття відомими особистостями. От взяти до прикладу Любов Майбороду, гідна поваги жінка, опозиціонерка. А сьогодні вона заявляє, що треба дякувати Богу, що він послав нам Яценюка, Порошенка, Ткаченка, Радуцького – це край, нема слів… - емоційно додав Булатецький.

Лідер Аграрної партії на Черкащині Наталія Старікова також підтримала необхідність боротьби з адмінтиском та підкупом, але загалом негативно оцінила виборчий процес.

- Підписання такого документу – це правильний крок. Але мусимо констатувати, що з новим виборчим законом нічого не змінилося, політична свобода, можливість потрапити до влади різних представників суспільства ще більш знівельована, суспільство зневірене. Зрозуміло і те, що нечисті технології будуть застосовуватися, нам потрібно спільними зусиллями мінімізувати їх вплив, - констатувала Наталія Володимирівна.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ