Вже з листопада планують розпочати основні роботи з реконструкції драмтеатру

В обласній державній адміністрації представники влади, правоохоронних органів та культурної сфери поінформували про заходи, що наразі здійснюються з метою ліквідації надзвичайної ситуації навколо драматичного театру імені Т. Шевченка, та про кроки, які зроблені для забезпечення творчої діяльності колективу в нинішніх умовах.

Заступник голови – керівник апарату Віталій Коваль нагадав присутнім, що після пожежі ситуації було надано статус надзвичайної.

– Відповідно область через клопотання перед сесією обласної ради виділила майже 1 млн. грн на проведення підготовчих робіт з метою подальшої реконструкції театру. Наразі вони – в активній фазі, – наголосив Віталій Володимирович.

Заступник директора Департаменту капітального будівництва ОДА, у свою чергу, Олександр Мельниченко розповів, що з ПрАТ «Черкасицивільпромпроект» було укладено договір на виконання проектних робіт по об’єкту «Реконструкція Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка…» – на суму 964,500 тис. грн.

– Оскільки для виконання проектних робіт необхідно було провести лабораторне обстеження пошкоджених, внаслідок пожежі, будівельних конструкцій, – сказав заступник директора Департаменту, – виникла необхідність у проведенні підготовчих робіт щодо демонтажу непридатних будівельних конструкцій та вивозу сміття, що перешкоджає здійсненню лабораторного обстеження й унеможливлює виконання проектних робіт.

Відповідно було виготовлено проект, зокрема «Підготовчий період», отримано дозвіл на виконання підготовчих робіт, потім – експертну оцінку та наказ про затвердження проектно-кошторисної документації по об’єкту. Укладено договір будівельного підряду з ТОВ «ПМ-АРСЕНАЛ» на суму близько 980 тис. грн. Станом на 19 жовтня використано майже 500 тис. грн.

– Наразі проводяться роботи з вивезення будівельного сміття та демонтажу пошкоджених будівельних конструкцій, – розповів Олександр Олексійович. – Роботи виконуються згідно із затвердженим графіком. На об’єкті працює 23 робітники та 6 одиниць техніки. Очікується, що роботи завершать до 1 листопада цього року.

Після проведення демонтажу розпочнуть роботи зі зміцнення поясу другого поверху та встановлення вікон.

Заступник голови ОДА Віталій Коваль додав, що комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій були зроблені висновки, потім відповідними науковими установами проведена експертиза щодо вартості першочергових необхідних робіт. Відповідно всі матеріали, згідно з Постановою КМУ, з доповненнями, додатками, експертизами надано Мінрегіонбуду, ДСНС України, Мінекономіки. В решті маємо експертний висновок Мінрегіонбуду – на вартість першочергових робіт у сумі 16 млн 472 тис. грн. Це – додаткові кошти. А цього тижня планується провести міжвідомчу комісію, після цього відповідний висновок буде спрямовано до КМУ і за результатами маємо отримати зазначену суму.

У ході прес-конференції представники культурної сфери розповіли про заходи щодо забезпечення творчої діяльності колективу драматичного театру. Так, заступник начальника культури облдержадміністрації Микола Суховий поінформував про те, що колективу театру, після звернення до сесії обласної ради 17 вересня, виділені кошти в сумі 350 тис. грн для закупівлі звукопідсилювальної апаратури (понад 270 тис. грн з обласного бюджету).

– Відповідно до вимог, нині проходять тендерні процедури для закупівлі, – сказав Микола Олександрович, – а цінові пропозиції будуть розкриті 21 жовтня. Окрім цього, 75 тис. грн. були використані на поїздку до Рівного, на паливно-мастильні матеріали, зокрема 35 тис. грн – на транспорт. Подальші звернення від представників театру розглядатимуться в робочому порядку, – підкреслив Микола Суховий.

Водночас керівник обласної філармонії Юрій Федоряка зазначив, що всі домовленості між керівництвом драматичного театру та філармонії виконуються. «Зокрема, вже в жовтні в стінах філармонії проведено один захід за участі акторів театру, буде ще один, до кінця року театрали створюватимуть масштабні вистави на сцені філармонії, у зв’язку з потребою у великій сцені. У листопаді, за їхнім проханням, заплановано 2 спектаклі. Так само мають показати 2 вистави в грудні. А з 22 грудня до 7 січня заплановано проводити щоденно спільні проекти – новорічні ранки для дітей».

Начальник сектору зв’язків із громадськістю УМВС України в Черкаській області Дмитро Грищенко доповів про результати роботи слідчої групи. Він зауважив, що після відкриття кримінального провадження, було призначено ряд експертиз, опитано близько 130 працівників театру, отримані речові докази.

– У результаті, згідно із судово-пожежною експертизою, встановлено, що джерелом запалювання був відкритий вогонь, що занесений зовні. Тож однією з версій, що розглядається, є навмисний підпал, – наголосив Дмитро Сергійович. – Наразі збираються відповідні доказові бази, працівники міліції працюють над встановленням особи, котра могла бути причетною до скоєння правопорушення. У цілому ж працівники міліції розглядають всі можливі варіанти, ведеться розслідування.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ