На Черкащині учасники АТО отримають понад 1,5 тис га землі

З початку запровадження ініціативи про забезпечення земельними ділянками АТОвців у Черкаській області 1 388 військових подали заяви для отримання землі. Найбільше охочих виявилося в Черкаському, Жашківському та Монастирищенському районах.

Щоб забезпечити всіх цих воїнів землею, Держгеокадастр області та органи місцевого самоврядування відвели для них земельні ділянки загальною площею 1 514,15 га. Про це повідомляють в Головному управлінні Держгеокадастрі у Черкаській області.

Сьогодні процедуру оформлення землі завершили 352 учасники АТО. Загальна площа земельних ділянок, отриманих ними на Черкащині, становить 302,35 гектара. Найбільше землі надано для ведення особистого селянського господарства – 150 ділянок, а це 278,8 га, і для садівництва – 155 ділянок загальною площею 18,2 га.

Дозволи на розробку землевпорядної документації земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства вже отримали 756 бійців на земельні ділянки загальною площею 1 446,89 га. Займатися садівництвом вирішили 404 учасника АТО, для яких відведено 48,4 га землі. До органів місцевого самоврядування та райдержадміністрацій звернулося 163 особи, що планують будувати житло чи дачі. Ще декілька звернень перебувають на розгляді.

− Держгеокадастр області налагоджує співпрацю з органами місцевого самоврядування, відшукуючи вільні землі та створюючи їх резерв для учасників АТО. Бо ж забезпечення воїнів земельними ділянками – одне з першочергових завдань нашого відомства. Звернення військовослужбовців ми розглядаємо в стислі терміни, консультуємо, радимо, тобто всіляко допомагаємо оформити земельні ділянки без зайвих клопотів і в короткі строки», – зазначив в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Азер Мірзоєв.

Учасники АТО, які вирішили отримати ділянки на території регіону, можуть ознайомитись із матеріалами про вільні землі у відкритому доступі на сайті землевпорядної служби Черкащини.

Також в Держгеокадастрі області нагадують, що надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється в порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО. На сайті Держгеокадастру Черкащини розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ