Протягом 40 діб Черкащина буде в зоні карантину внаслідок виявлення вірусу африканської чуми свиней

Випадок захворювання на африканську чуму свиней був зафіксований у селі Хутори Черкаського району на підсобному господарстві виправної колонії № 62. Наразі загинуло 5 голів свиней, найближчим часом буде  умертвлено безкровним методом близько 270 голів свиней з подальшим їх спалюванням з метою недопущення розповсюдження збудника АЧС на інші свиногосподарства області.

 — Наразі ми вже визначили карантинні зони, — повідомила під час прес-конференції начальник головного управління — головний державний інспектор ветеринарної медицини Черкаської області Людмила Радняна. — Епізотичним осередком є колонія, де буде проведено умертвіння тварин безкровним методом з подальшим їх спалюванням. Наступна зона — зона захисту, вона проходитиме в радіусі 3-х кілометрів з накладанням певних карантинних обмежень. Наступна зона охопить радіус 20 кілометрів, куди попадають Черкаський та частково Золотоніський та Смілянський райони.

Також вона нагадала, що ця хвороба не становить жодної загрози для людей, проте вони можуть слугувати її переносниками, адже вона передається контактним шляхом. Проте АЧС може нанести серйозні економічні втрати області.

 — Є підозри, що цей вірус був занесений під час годування свиней відходами, - повідомила Людмила Радняна та відзначила, що з цього приводу буде проведено розслідування.

По периметру 3-кілометрової зони на шляхах виїзду автотранспорту будуть встановлені блокпости, на яких будуть представники ДАІ, МВС, ДСНС і ветеринарної медицини.

 — Такі блокпости встановлюються з метою недопущення вивезення із зони карантину продукції тваринного походженні, а також недопущення ввезення туди продукції, яка немає підтверджуючих документів, зокрема експертного висновку інспектора ветеринарної медицини. Там будуть встановлені намети. Такі заходи будуть діяти протягом 40 діб, —поінформував заступник голови ОДА Віталій Коваль.

Також він повідомив, що наразі вже ведеться в с. Хутори облік наявного поголів’я свиней, після чого людям буде запропоноване їх вилучення з подальшим відшкодуванням вартості і переробкою на ЧПК. Необхідні кошти для відшкодування людям будуть взяті із резервного фонду області.

Окрім того буде проведена активна робота по унеможливленню роботи будь-яких стихійних ринків на території області.

Представники ДСНС також будуть брати активну участь у ліквідації надзвичайної ситуації, повідомив заступник керівника ДСНС області В’ячеслав Перевізник: «Зокрема це організація пунктів обігріву на блокпостах, проведення спеціальної санітарної обробки автомобільного транспорту та людей, які будуть виїжджати з карантинної зони та участь в утилізації тварин в безпосередній зоні зараження».

Наостанок Віталій Коваль звернувся до черкащан з проханням обмежити протягом 40 діб перевезення продукції тваринного походження без супроводжуючих документів.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  4. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  5. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  6. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  7. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ