Активісти Черкащини готують соціальні проекти для своїх громад

7-8 листопада у Києві відбувся навчальний семінар для активістів Центральної України. Учасники семінару – мешканці малих населених пунктів Вінницької, Черкаської, Кіровоградської та Полтавської областей. Серед них – представники громадських організацій, волонтери, студенти, журналісти. Семінар відбувся в рамках проекту «Енергія Євромайдану – в малі громади. Центр», що реалізовується ГО «Центр Громадянських Ініціатив» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Курси української мови в східних регіонах країни, психологічна допомога бійцям АТО, забезпечення містечок сміттєвими контейнерами – ці та багато інших соціальних ініціатив вже незабаром реалізовуватимуть активісти Центральної України.

7-8 листопада у Києві відбувся навчальний семінар для активістів Центральної України. Учасники семінару – мешканці малих населених пунктів Вінницької, Черкаської, Кіровоградської та Полтавської областей. Серед них – представники громадських організацій, волонтери, студенти, журналісти.  Семінар відбувся в рамках проекту «Енергія Євромайдану – в малі громади. Центр», що реалізовується ГО «Центр Громадянських Ініціатив» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Під час дводенного семінару активісти почули багато цікавого та корисного щодо втілення соціальних ініціатив. Зокрема, учасники взяли участь у чотирьох тренінгах і дізналися про створення та особливості роботи громадської організації, популяризацію соціальних ініціатив серед мешканців, залучення прихильників та співпрацю зі ЗМІ, підготовку та реалізацію проектів, а також пошук коштів для здійснення соціальних ініціатив. Тренери Віталій Загайний, Сашко Кульчицький, Михайло Дідух та Олександр Ярема, розповідаючи про важливі інструменти створення та реалізації проектів, робили акцент на особливостях малих міст та сіл.

«Подібного роду навчання є надзвичайно важливі, оскільки дають можливість охопити дуже цікаву аудиторію, а саме мешканців невеликих населених пунктів. В нас все ще зберігається усталене уявлення, що політика здійснюється десь в центрі, а на місцях нічого не відбувається. В той же час, зміни які відбуваються в Україні, зокрема процеси децентралізації дають нові виклики для мешканців таких громад. Адже саме на цьому рівні необхідно навчитись визначати пріоритети соціально-економічного розвитку, планувати бюджети, розробляти й реалізовувати проекти. Сподіваюсь, що цей проект дасть відповіді на більшість з цих питань», - розповів тренер Олександр Ярема.

Учасники програми задавали запитання, уточнювали деталі, висловлювали свої думки. Також активісти презенту­­вали свої ідеї, з якими працюватимуть під час проекту.

Серед представлених ідей: створення платформи для висвітлення успішних креативних бізнес-ідей та поширення їх в регіонах країни, проведення еко-акцій щодо прибирання лісів та водоймищ, проведення просвітницьких заходів щодо особливостей роботи органів місцевого самоврядування для контролю їхньої діяльності, створення молодіжного центру та багато інших.

Серед учасників проекту є й черкащани. До прикладу, в проекті бере участь Ушкова Марія з Черкас, яка вже 15 років активно працює в громадському секторі.

«Такі проекти, тренінги дають можливість знову бути у формі, мотивують нас використовувати нові ресурси для удосконалення нашої діяльності. Сьогодні я представила проект соціальної реабілітації людей з обмеженими можливостями», - розповіла Марія Ушкова.

Разом з менторами активісти допрацюють та удосконалять свої ініціативи. В кінці листопада-на початку грудня ментори здійснять візити до учасників проекту. Підсумком проекту стане конференція, де учасники зможуть представити власні здобутки та поділитися досвідом.

Усю інформацію про події проекту можна дізнатися на сайті ГО «ЦеГрІн» http://cehrin.org.ua/.

Довідка

Мета проекту «Енергія Євромайдану в малі громади Центральної України», що здійснюється ГО «Центр Громадянських Ініціатив» за підтримки  Міжнародного фонду «Відродження», – передати професійні знання та навики для втілення змін у громадах активістам із населених пунктів Центральної України та з допомогою експертів підготувати мікро-проекти для реалізації у цих місцевостях.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  6. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ