Випуск прикордонників нової формації відбувся в Оршанці

У навчальному центрі підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота, що в селищі Оршанець на Черкащині, відбувся випуск 49-ти прикордонників, що завершили навчання за пілотним проектом «Нова ідеологія контрольних пунктів в’їзду, виїзду», згідно з яким випускники-прикордонники є вихідцями з Донецької області, і проходити подальшу службу вони мають теж саме Донецьких загонах.У навчальному центрі підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота, що в селищі Оршанець на Черкащині, відбувся випуск 49-ти прикордонників, що завершили навчання за пілотним проектом «Нова ідеологія контрольних пунктів в’їзду, виїзду», згідно з яким випускники-прикордонники є вихідцями з Донецької області, і проходити подальшу службу вони мають теж саме Донецьких загонах.

Начальник навчального центру полковник Дмитро Коцеруба щодо нових випускників зауважив: «Прийшовши в Навчальний центр за покликом серця, представники регіонів України, охоплених полум’ям війни, як ніхто інший розуміють загрози, які постають перед нашим суспільством і державою, а також відповідальність за виконання завдань, які вони будуть виконувати в зоні антитерористичної операції. Тож ми переконані, що не зважаючи на складність на напруженість обстановки, вони з честю та гідністю виконають завдання по захисту суверенітету та незалежності України, проявивши патріотизм, мужність та професіоналізм, що завжди були і залишаються невід’ємними рисами прикордонників у служінні Батьківщині», інформує НоваДоба.

 Дійсно, випускники-прикордонники нової формації вражають бойовим духом і патріотизмом. Молодий чоловік, який розповідає, що свого часу від служби в армії ухилився, про що жалкує. Сьогодні він отримав пагони молодшого сержанта, а вже завтра від'їжджає на службу в зону АТО. Ділиться, що родом з міста Слов'янськ, отже добре знає, що таке окупація, і не хоче щоб в такому ж стані опинилися й інші міста України. Саме тому коли дізнався про набір в прикордонну службу, вирішив йти захищати Батьківщину. Неймовірно гарна дівчина в військовому однострої – з-під Волновахи. Розповідає, що за національністю гречанка і раніше була державним службовцем. Посміхаючись зауважує, що ніякий поблажок на навчанні не отримувала, було реально нелегко, але ніколи не жалілася, адже розуміє, що в бойових умовах буде набагато важче. Узагалі серед випускників 22-і дівчини. Вони тендітні, але вражають бойовою виправкою і військовим духом, отже впевнені, що готові захищати кордони нашої держави нарівні з чоловіками. До того ж важливу роль у підготовці молодих воїнів відіграло те, що навчання проходило саме в Оршанецькому навчальному центрі, чимало викладачів якого брали активну участь в антитерористичній операції на сході нашої країни, а отже, ділилися досвідом по організації служби безпосередньо в умовах ведення бойових дій.

Тож маємо надію, що нові прикордонники гідно нестимуть службу і докорінно змінять ставлення до прикордонного відомства з боку громадян України. На урочистому заході випускників благословили представники духовенства. Отже нехай їм щастить і хай повертаються живими.

 

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ