Лізі старшокласників Канева передано Прапор доброчинності

Хто, як не діти, зможуть зігріти теплом своїх сердець захисників Сходу, подарувати зворушливі звернення та побажання, щиро і відверто надихнути патріотів рідної України, які борються за мир на Богом даній українській землі.

Хто, як не діти, зможуть зігріти теплом своїх сердець захисників Сходу, подарувати зворушливі звернення та побажання, щиро і відверто надихнути патріотів рідної України, які борються за мир на Богом даній українській землі.

З листопада 2014 року за ініціативи голови Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка та голови обласної ради Валентини Коваленко крокує обласний проект «Прапор Доброчинності», який об’єднав усіх небайдужих до подій в Україні. Прапор вручають учнівським колективам Черкащини за значні успіхи у волонтерській діяльності. Учні, батьки, педагоги більшості шкіл області активно долучаються до волонтерських акцій, благодійних заходів, які утверджують принципи загальнолюдської моралі, наближають мир і підтримують вогник надії у воїнів – захисників суверенності і цілісності України. З початком російської агресії проти України та антитерористичної операції учні м. Канева беруть участь у зборі гуманітарної допомоги захисникам Вітчизни і постраждалим у зоні бойових дій, долучаються до всіх волонтерських акцій.

10 грудня 2015 року в м. Каневі відбулася пам’ятна подія для освітян - урочиста передача Прапора доброчинності від представників учнівського парламенту Ліплявського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Канівської районної ради Черкаської області активу Ліги старшокласників міста Канева. Цей прапор об'єднав юних громадян усієї області спільною ідеєю добра, миру, милосердя та засвідчив необхідність проведення таких заходів заради збереження майбутнього України.

У заході взяли участь учні 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів м. Канів, заступники директорів з виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів та представники учнівського самоврядування шкіл міста, головний спеціаліст відділу освіти Внукова Наталія Вікторівна.

Під час церемонії було представлено нового президента міської Ліги старшокласників, ученицю 9-Б класу Канівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Марію Чалабієву, та її заступника Вікторію Цикалову, ученицю 9-Б класу Канівської гімназії імені Івана Франка, які пообіцяли всіма своїми справами сприяти розвитку учнівського самоврядування в місті Каневі.

З вітаннями та словами вдячності за патріотизм та допомогу захисникам звернулась до присутніх начальник відділу освіти виконавчого комітету Канівської міської ради Голда Надія Анатоліївна, яка наголосила на важливості всіх добрих справ, які ініціюють учні.

Колишній президент міської Ліги старшокласників, учень 11 класу Канівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім. Т. Г. Шевченка, Адаменко Богдан та його помічниця Задорожня Анна, учениця 9-А класу Канівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім. Т. Г. Шевченка, прозвітували про проведену волонтерську діяльність, цікаве і різноманітне шкільне життя, про ті добрі справи, які дали їм почесне право отримати таку високу відзнаку. Це і сувеніри, листівки, малюнки, вірші, участь у акціях «Лист пораненому», «Подаруй янгола-охоронця воїну АТО», «Повертайся живим»… акції «Подаруй малюнок та напиши листа воїнам АТО!» та «Подаруй голуба миру» - усе, що міг зробити учнівський, педагогічний колектив у тісній співпраці і з батьківською громадськістю.

Також учні нашого міста приєдналися до всеукраїнської програми Збору та утилізації пластикових пляшок та окремо кришок для подальшої переробки та виготовлення протезів та їх частин для воїнів АТО, запровадженої благодійним фондом «ОВЕС».

Ми мали нагоду спостерігати прекрасний концерт патріотичного спрямування , який не залишив байдужим нікого з присутніх у залі.

Хвилиною мовчання вшанувати пам'ять загиблих у боротьбі за Україну під час Революції Гідності та  полеглих героїв-захисників на Сході України.

Святкову атмосферу, піднесений патріотичний настрій допомогли створити урочисте внесення прапора під козацький марш та передачу його лідерам учнівського самоврядування загальноосвітніх навчальних закладів міста Марії Чалабієвій,  Сабіні Рагімовій, Вікторії Цикаловій, Любові Шумській, Анастасії Бакал,  Костянтину Іванченку.

Із безмежною гордістю та почуттям глибокої відповідальності старшокласники прийняли Прапор доброчинності й запевнили, що гідно будуть передавати його від закладу до закладу міста.

Цей прапор – це уособлення добрих справ, які сьогодні творять діти нашого міста. Ми не байдужі до тих подій, що відбуваються у нашій державі. Саме тому учні, педагоги, батьки нашого міста долучаються до волонтерських, благодійних акцій, заходів, які сприяють утвердженню принципів загальнолюдської моралі, наближають мир і підтримують вогник надії у воїнів-захисників.

Добрі справи виховують дітей справжніми патріотами, які не стоять осторонь, а долучаються до розбудови української держави. Закликаємо всіх членів учнівських організацій взяти участь у цій акції і своєю доброю справою підтвердити право носити звання володарів “Прапора Доброчинності”.

Нехай же і надалі активна волонтерська діяльність, виховання дітей у дусі патріотизму і відповідальності за долю України надихає і об’єднує всіх українців!

Головний спеціаліст відділу освіти міськвиконкому Наталія Внукова

Теми: Канів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  8. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ