У Чорнобаї проведено державну надзвичайну протиепізоотичну комісію

Заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик провела державну надзвичайну протиепізоотичну комісію при Чорнобаївській районній державній адміністрації. На комісії було розглянуто питання про недопущення занесення та посилення протиепізоотичних заходів по африканській чумі свиней в районі

5 січня заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик провела державну надзвичайну протиепізоотичну комісію при Чорнобаївській районній державній адміністрації. На комісії було розглянуто питання про недопущення занесення та  посилення протиепізоотичних заходів по африканській чумі свиней в районі.

Заслухавши інформації заступника начальника головного управління ветеринарної медицини в Черкаській області Маламужа В.В., головного спеціаліста відділу лісового та мисливського господарства, Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства – Рибалко В.В., представника національного природного парку «Нижньосулиський» – Лук’яненко Ю.М., відповідно до Закону України «Про ветеринарну медицину», «Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней», затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України 05.03.2014 № 81 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 21 березня 2014 р. за № 363/25140, з метою недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію району, враховуючи, офіційне повідомлення Головного управління ветеринарної медицини в Полтавській області №01-27/1306 від 30.12.2015 про захворювання свиней на африканську чуму в с. Липове та с. Устимівка Глобинського району, Полтавської області, керуючись п.4, п.5 «Положення про Державну надзвичайну протиепізоотичну комісію при Чорнобаївській РДА», Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Чорнобаївській РДА,

ВИРІШИЛА:

  1. Взяти до відома  доповіді заступника начальника головного управління ветеринарної медицини в Черкаській області Маламужа В.В. про епізоотичну ситуацію та заходи спрямовані на недопущення занесення африканської чуми свиней на територію району, головного спеціаліста відділу лісового та мисливського господарства, Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства – Рибалко В.В. про відстріл диких кабанів., представника національного природного парку «Нижньосулиський» – Лук’яненко Ю.М..
  2. Зону нагляду в радіусі20 км., оголосити першою загрозливою зоною від епізоотичного вогнища села Липове, Глобинського району, Полтавської області в межах території Чорнобаївського району Черкаської області з 05 січня 2016 року, а територію всього району другою загрозливою зоною.

 (Карта зони нагляду та перелік населених пунктів, що розташовані в зоні нагляду, додаються).

  1. Організувати та провести перепис та облік усього поголів’я свиней в населених пунктах. що розташовані в зоні нагляду.

Виконкомам сільських рад,

Термін виконання – до 14.01.2016.

  1. Провести  заходи, щодо знищення безпритульних тварин та диких хижих тварин в межах мисливських угідь.

Виконкомам сільських рад, що розташовані в зоні нагляду, ТОВ МРГ «Чорнобаївське» , спільно з Чорнобаївськомувідділення поліції Золотоніського відділу поліції головного управління Національної поліції в Черкаській області

Термін виконання – до зняття карантину.

  1. Обладнати  місця реалізації молодняку свиней на місцевих агропродовольчих ринках відповідно до вимог «Ветеринарно санітарних правил для ринків.»

Виконкому Чорнобаївської селищної ради та Іркліївської сільської ради 

Термін виконання до 1.02 2016 року.

  1. Заборонити існування несанкціонованих продовольчих ринків, реалізацію живих свиней проводити тільки на територіях офіційних продовольчих ринків за наявності відповідних ветеринарних документів.

Чорнобаївському ВП Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області, виконкомам сільських та селищної рад

Термін виконання –з 05.01.2016.

  1. Забезпечити проведення у зоні нагляду (20 км) обов’язкове дощеплення всього свинопоголів’я проти класичної чуми свиней в свиногосподарствах всих форм власності.

Управління  ветеринарної медицини в Чорнобаївському районі

Термін виконання –протягом карантину.

  1. ТОВ МРГ «Чорнобаївське»:

8.1. Провести таксацію поголів’я диких свиней.

Термін виконання – до 14.01.2016.

8.2.В разі перевищення допустимої кількості привести кількість поголів’я дикого кабана до обґрунтованої норми.

Термін виконання –протягом січня.

8.3. Заборонити завезення та вивезення диких тварин.

Термін виконання – на час карантину.

  1. Золотоніському міжрайонному управлінню ГУ Держсанепідслужби України в  Черкаській області при здійсненні державного санітарного нагляду вживати заходів щодо запобігання використання харчових відходів, які утворюються у місцях громадського харчування, закладах відпочинку, дошкільних дитячих, навчальних закладах і т.д. та забезпечувати контроль за їх утилізацією.

Золотоніському міжрайонному управлінню ГУ Держсанепідслужби України в  Черкаській області

Термін виконання – постійно.

  1. Забезпечити неухильне виконання попередніх рішень ДНПК при райдержадміністрації №17 від 12.07.2015, №22 від 06.11.2015 5 з питань недопущення занесення та поширення африканської чуми свиней на підвідомчих територіях.

Структурні підрозділи  Чорнобаївської райдержадміністрації, виконкоми сільських та селищних рад, управління ветеринарної медицини в Чорнобаївському районі.

Керівники сільськогосподарських підприємств району всіх форм власності, які займаються свинарством

Термін виконання – постійно.

  1. Забезпечити здійснення дієвого контролю за дотриманням суб’єктами господарювання незалежно від форми власності та підпорядкування вимог ветеринарно-санітарного законодавства, зокрема щодо «закритого режиму» роботи, в разі неможливості забезпечення такого режиму розглядати питання щодо припинення діяльності таких господарств.

Структурні підрозділи Чорнобаївської райдержадміністрації, виконкоми сільських та селищних рад, управління ветеринарної медицини в Чорнобаївському районі.

Термін виконання – постійно.

  1. Забезпечити проведення широкої роз’яснювальної роботи серед населення та власників тварин про небезпеку африканської чуми свиней та заходи біозахисту приватних господарств громадян та підприємств діяльність яких пов’язана з обігом свиней.

ЗМІ, Виконкоми сільських та селищних   рад, управління ветеринарної медицини в Чорнобаївському районі.

Термін виконання – постійно.

  1. Сільськогосподарським підприємствам, що займаються свинарством (ПП «Джулай ВВ» с. Кліщинці,СТОВ «Лящівка», СТОВ «Маяк» с. Велика Бурімка, СТОВ «Дніпро», с. Васютинці, СТОВ «Старий Коврай» с. Старий Коврай), які проводять свою діяльність в зоні нагляду (20 км) забезпечити «закритий режим» роботи свиноферм.

Керівництво ПП «Джулай ВВ»

СТОВ «Лящівка»

СТОВ «Маяк»

СТОВ «Дніпро»

СТОВ «Старий Коврай»

Термін виконання – постійно.

  1. Забезпечити  дотримання належних ветеринарно – санітарні заходів та «закритого режиму» роботи господарств.

Керівники сільськогосподарських підприємств району всіх форм власності, які займаються свинарством.

Термін виконання – постійно.

  1. Негайно повідомляти управління ветеринарної медицини в районі або територіальні підрозділи державної служби ветеринарної медицини про випадки загибелі тварин;

Керівники сільськогосподарських підприємств, сільські та селищна ради

Термін виконання – постійно.

  1. Забезпечити та підтримувати необхідну кількість дезінфікуючих, дератизацій них засобів, а також засобів індивідуального захисту персоналу для проведення профілактичних заходів та реагування у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

Керівники сільськогосподарських підприємств

Термін виконання – постійно.

  1. Довести до відома власників тварин про персональну адміністративну (згідно ст. 107 КУпАП) та кримінальну (згідно ст. 251 ККУ) відповідальність за недотримання ветеринарно-санітарних вимог щодо утримання тварин та дії або бездіяльність, які призведуть до розповсюдження інфекційних хвороб тварин та вимагати неухильного дотримання та виконання заходів визначених «Інструкцією, щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней», затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України 05.03.2014 № 81 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 21 березня 2014 р. за № 363/25140.

Члени ДНПК, голови сільських та селищної ради, керівники с/г підприємств, установ, організацій, власники тварин

  1. Забезпечити проведення профілактичних щеплень проти класичної чуми свиней, забезпечити своєчасну діагностику та проведення серологічного моніторингу інфекційних хвороб свиней.

Чорнобаївська районна державна лікарня ветеринарної медицини, власники тварин.

  1. Контроль за виконанням цього рішення комісія залишає за собою.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  4. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  5. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  6. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  7. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  8. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  9. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ