Про ситуацію на ринку праці Черкащини у 2015 році та діяльність обласної служби зайнятості щодо сприяння зайнятості громадян

У минулому році ситуація на ринку праці залишалась напруженою оскільки, ринок праці знаходиться під впливом економічних та політичних важелів.

Так, відповідно до даних Державного комітету статистики, в області у І півріччі 2015 року порівняно з відповідним періодом 2014 року відбулося:

  • зростання рівня безробіття за визначенням МОП з 9,9% до 10,3% (який залишається стабільно вищим за середній рівень в країні – 9,2%);
  • зменшення чисельності зайнятого населення на понад 18 тис. осіб (в середньому становила 523 тис. осіб);
  • зниження рівня зайнятості населення з 58,1% до 56,5%;

На значення цих показників суттєво вплинуло зменшення протягом останніх років середньоспискової чисельності працюючих та значні обсяги вимушеної неповної зайнятості, повідомили онлайн-газеті Новини Черкас у Черкаському ОЦЗ.

Так у січні-вересні п.р. чисельність працюючих на підприємствах області скоротилася на майже на 6% порівняно з відповідним періодом 2014 року та становила 225 тис. осіб, а в умовах вимушеної неповної зайнятості перебувало майже 20 тис. працівників, що становить 9% до середньооблікової кількості штатних працівників.

До того ж, регіональний ринок праці відчув додаткове навантаження в зв’язку із значною кількістю вимушено переміщених осіб, що потребували соціального захисту та допомоги у працевлаштуванні.

Під впливом цих факторів збільшилась чисельність безробітних осіб, які перебували на обліку та отримували послуги в центрах зайнятості області.

Протягом минулого року послугами служби зайнятості скористалося понад 116 тис. осіб, з них 72 тис. безробітних осіб (що лише на 1% більше, порівняно з 2014 роком).

Зміни в економічній ситуації в країні вплинули на суттєве зменшення надходжень вакансій від роботодавців. Так, з початку року, роботодавцями було заявлено на 7 % вакансій менше (36 тис. проти 39 тис.), ніж у 2014 році, що в свою чергу вплинуло на обсяги працевлаштування.

Але, не зважаючи на складну ситуацію протягом року роботу отримали 35 тис. осіб, в т.ч. 34 тис. осіб за направленням центрів зайнятості (з них 24 тис. зі статусом безробітного). Тимчасову зайнятість було забезпечено понад майже 17 тис. безробітним.

Для мотивації роботодавців до створення нових робочих місць служба зайнятості здійснювала компенсацією ЄСВ роботодавцям, які працевлаштували 563 безробітних на новостворені місця.

За рахунок одноразової допомоги по безробіттю для зайняття підприємницької діяльності 599 безробітних започаткували власну справу.

Підвищували свою конкурентоспроможність на ринку праці шляхом проходження профнавчання 8,7 тис. осіб, з яких майже 99% одразу були працевлаштовані.

З метою підвищення власної конкурентоздатності на ринку праці 23 особи, віком старше 45 років, отримали ваучери на навчання.

Станом на 1 січня 2016 року на обліку в центрах зайнятості області перебувало 24,9 тис. безробітних (95% до 1 січня 2015 року).

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ