У декількох районах на Черкащині відбулися сесії рад

Районні представницькі органи влади приймали переважно рішення по бюджетним питанням.

Чигиринщина: на сесії райради внесли зміни до районного бюджету і до низки районних програм

3 лютого 2016 року голова районної ради Валентина Алєксєєвець провела пленарне засідання чергової сесії Чигиринської районної ради VII скликання. 

В її роботі взяли участь голова районної державної адміністрації Володимир Клименко, сільські голови району, керівники районних служб, структурних підрозділів райдержадміністрації, представники громадськості та політичних сил. 

У ході засідання депутати особливу увагу приділили розгляду питання щодо внесення змін до районного бюджету на 2016 рік, до районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки та внесли доповнення до Програми запобігання і реагування на надзвичайні події та ситуації техногенного і природного характеру в Чигиринському районі на 2012-2017 роки. 

Окрім того, депутати затвердили нові районні програми – «Чигиринщина туристична» на 2016-2020 роки та «Здорове харчування учнів» на 2016-2020 роки.

Під час засідання було розглянуто ряд питань, що стосуються майна районної комунальної власності.

Драбівщина: затверджено Програму економічного, соціального та культурного розвитку району на 2016 рік

3 лютого 2016 року відбулась сесія Драбівської районної ради, яку провів її голова Володимир Дзега.

У роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації Іван Гайдай, начальники 
управлінь і відділів райдержадміністрації, керівники підприємств, установ, організацій, сільські, селищні голови, представники правоохоронних органів, засобів масової інформації, громадськість району.

Перед початком розгляду питань порядку денного було заслухано звернення депутатів районної ради Василя Баштана і Тетяни Кулі та відповідь на звернення голови громадської ради райдержадміністрації Володимира Роя, яке надійшло на пленарному засіданні 2 сесії районної ради.

У ході подальшої роботи депутати затвердили ряд районних програм. Зокрема, Програму економічного, соціального та культурного розвитку району на 2016 рік, програму «Шкільний автобус» на 2016-2018 роки, Програму «Надання медичної допомоги хворим нефрологічного профілю на 2016 – 2018 роки», цільову соціальну Програму протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2016-2018 роки, Програму розвитку паліативної допомоги на 2016 - 2020 роки, Програму забезпечення правопорядку в Драбівському районі на 2016-2020 роки, комплексну програму підтримки учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей на 2016-2017 роки, Програму фінансової підтримки філії «Драбівський райавтодор» дочірнього підприємства «Черкаський облавтодор» з утримання доріг загального користування в зимовий період на 2016 – 2018 роки.

Під час пленарного засідання депутати також внесли зміни до рішення районної ради «Про районний бюджет на 2016 рік», до районної Програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на 2012-2015 роки, Програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «100 відсотків» на 2012-2015 роки, районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки, Програми сприяння функціонуванню Центру надання адміністративних послуг у Драбівському районі на 2013-2020 роки.

На сесії народні обранці обговорили питання організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах та встановили розмір батьківської плати за харчування дітей в навчально-виховних комплексах «загальноосвітня школа - дошкільний навчальний заклад» та дошкільних навчальних закладах районної комунальної власності у 2016 році. Крім того, було розглянуто ряд земельних питань та тих, що стосуються управління майном районної комунальної власності. 

Монастирищина: на сесії прийнято програми, необхідні для життєзабезпечення району

4 лютого 2016 року проведено сесію Монастирищенської районної ради, до порядку денного якої було внесено 18 питань, що відповідно до Регламенту районної ради попередньо розглядалися на засіданнях профільних комісій та спільному засіданні президії районної ради й постійних комісії. Відкрив і вів сесію голова районної ради Микола Орендарчук.

У її роботі взяли участь заступники голови районної державної адміністрації, начальники управлінь і відділів райдержадміністрації, голови територіальних громад, керівники установ, підприємств та організацій району, представники місцевих засобів масової інформації та громадськості району. 

У ході розгляду питань порядку денного депутати районної ради затвердили низку районних програм: профілактики злочинності на території Монастирищенського району на 2016-2021 роки; правової освіти населення Монастирищенського району на 2016-2020 роки; розвитку зовнішнього освітлення населених пунктів в Монастирищенському районі на 2016-2017 роки; фінансової підтримки філії «Монастирищенський райавтодор» ДП «Черкаський облавтодор» з утримання автомобільних доріг загального користування в зимовий період в межах Монастирищенського району; «Організація харчування учнів 1-4 класів та учнів 1-11 класів пільгових категорій загальноосвітніх навчальних закладів Монастирищенського району на 2016-2017 роки»; «Шкільний автобус» на 2016-2020 роки та Програму підтримки місцевого самоврядування в Монастирищенському районі на 2016-2017 роки.

На сесії схвалено внесення змін до програми розвитку футболу в Монастирищенському районі на 2014-2018 роки та до рішень районної ради від 30.12.2015 №3-23/VІІ «Про районний бюджет на 2016 рік», від 01.10.2015 №43-4/VІ «Про звільнення від плати за утримання дітей в навчально-виховному закладі району».

Окрім того, на пленарному засіданні було погоджено ціни на лісопродукцію, затверджено технічну документацію із землеустрою про нормативну грошову оцінку земельної ділянки та розпорядження голови районної ради, прийняті у міжсесійний період, а також розглянуто депутатський запит депутата районної ради Володимира Солода щодо надання допомоги з придбання акумуляторів для бойових машин військової частини, яка базується в Луганській області. 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  6. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ