Аграрне лобі в парламенті саботує передачу землі громадам – Дерев’янко

Народні депутати, які є представниками аграрного лобі, саботують прийняття важливих законопроектів 3510 та 3510-1, які спрямовані на передачу земель поза межами населених пунктів об’єднаним територіальним громадам

Про це заявив народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко під час брифінгу в парламенті 18 лютого, повідомляють Новини Черкас із посиланням на прес-службу нардепа.

«За всіма політичними перипетіями, можливими відставками уряду, виходами з коаліції, політичними спекуляціями реформа децентралізації саботується. Виною тому - аграрне лобі у парламенті, незацікавленість уряду виконувати свої зобов’язання та неймовірні корупційні схеми на земельному ринку», - заявив Дерев’янко.

Депутат нагадав, що вже майже місяць під час засідань погоджувальної ради він звертався до спікера Володимира Гройсмана з проханням внести в порядок денний законопроекти 3510 та 3510-1, без яких об’єднані територіальні громади існувати не зможуть.

Дерев’янко пояснив, що ці законопроекти відносять до комунальної власності об’єднаних територіальних громад усі землі державної власності, розташовані за межами населених пунктів у межах територій відповідних територіальних громад.

«В цей понеділок вже втретє пообіцяв мені голова ВР Гройсман внести дані законопроекти на розгляд парламенту в четвер, після їх розгляду в профільному аграрному комітеті. Він мав стояти в порядку денному на сьогодні. Але вже вкотре після запевнень керівництва ВРУ в тому, що його внесено в порядок денний. Сьогодні його в порядку денному нема», - обурився нардеп.

Він додав, що заплановане засідання аграрного комітету не відбулось ні у вівторок, ні у середу. І тільки в четвер комітет запланував зібратись.

«Яка причина того, що з розглядом законопроектів затягують? Відповідь очевидна - колосальна корупція в земельній сфері. Станом на сьогодні землями поза межами населених пунктів розпоряджаються чиновники в Держгеокадастрі», - підкреслив Дерев’янко.

Він повідомив, що сьогодні для того, аби отримати в користування чи оренду 1 га землі чиновники вимагають в середньому по 300 доларів за гектар. «Це чітка корупційна злочинна схема, яка залишилась нам у спадок від Януковича, але схема продовжує працювати з новими очільниками, які «кришують» Держгеокадастр», - додав він.

«Ми сьогодні ухвалили без перебільшення історичний законопроект 2279, який стосується проведення земельних торгів. Це є величезний крок у боротьбі з корупцією на земельному ринку, і тим більше, немає сьогодні жодних перешкод для того, щоб віддати в комунальну власність об’єднаним територіальним громадам землі поза межами населених пунктів», - вважає парламентар.

Дерев’янко переконаний, що якщо сьогодні Верховна Рада не підтримає територіальні громади, і ОТГ в тому числі, то фактично будуть знищені всі здобутки реформи децентралізації, яких сьогодні вже вдалось досягти.

Депутат вкотре закликав підтримати законопроекти 3510 та 3510-1 в цьому залі та віддати землю громадам.

Нагадаємо, Юрій Дерев'янко є співавтором законопроекту 3510 про віднесення земель державної власності за межами населених пунктів до комунальної власності об'єднаних територіальних громад. Законопроект 3510-1 передбачає розмежування земель державної та комунальної власності на територіях об'єднаних територіальних громад та врегулювання інших земельних відносин.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ