У Звенигородці згадували Руслана Бобурова

23 березня у сесійній залі Звенигородської районної ради відбувся вечір пам’яті, вшанування бійця добровольчого батальйону Руслана Бобурова, позивний «Німець». Він загинув 31 січня 2015 року від обстрілу сепаратистських «Градів» біля Луганської ТЕС у місті Щастя23 березня у сесійній залі Звенигородської районної ради відбувся вечір пам’яті, вшанування бійця добровольчого батальйону Руслана Бобурова, позивний «Німець». Він загинув 31 січня 2015 року від обстрілу сепаратистських «Градів» біля Луганської ТЕС у місті Щастя. Солдат, зенітник, кулеметник 24-го окремого штурмового батальйону ЗСУ «Айдар». Активний учасник Революції гідності, майданівець, одним з перших добровольців став на захист України. Добра і щира людина, патріот він пройшов свого часу горнило Афганістану, брав участь в найтяжчих боях у складі свого рідного «Айдару» з окупантами, був поранений, життя не раз висіло на волосині. Указом Президента України №270/2015 за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Бобурова Руслана посмертно нагороджено орденом “За мужність”.

Саме цього березневого дня герою мало б виповнитися п’ятдесят років, повідомляють Новини Черкас.

Згадати бойового товариша з’їхалися його опечені війною побратими, з якими Руслан з самого початку бойових дій визволяв міста і села Луганщини, разом боронили важливі стратегічні об’єкти регіону. Віддати шану воїнові прийшли звенигородці, учасники АТО, громадські активісти, волонтери з міста Ватутіне, майданівці.

Спогадами про героя, ділилися побратими-айдарівці. Патріотичні вірші читали: член спілки письменників України, депутат Черкаської обласної ради Олексій Озірний, місцева поетеса Анастасія Яніна. Юні вихованці міської школи №1 презентували душевну українську пісню. Панахиду по загиблому землякові відслужив священик української автокефальної православної церкви отець Василь.

Ведучою заходу стала Настя Хоменко - донька іншого бійця «Айдару», звенигородця Олександра Зацарінного.  На запрошення організаторів, в  заході взяв участь  голова районної ради Володимир Кучер.

За бойові відзнаки і вірне служіння Батьківщині Руслана Бобурова посмертно нагороджено відзнакою «Холодний Яр», заснованою на честь збройного спротиву українців на початку ХХ століття, що став символом незборимості нації в боротьбі за власну  волю.

Нагороду доньці героя вручив представник Черкаської обласної державної адміністрації. Зі світлин фотографій, відеосюжетів на присутніх в залі дивилися блакитні очі героя нашого часу в яких світилися доброта, твердість і глибока переконаність у правильності обраного шляху та безмежна любов до рідної землі. Таким він і залишиться жити в пам’яті тих хто його знав, воював пліч-о-пліч та вдячних земляків за котрих поклав найдорожче - власне життя. Житиме вічно, адже герої не вмирають.

Прийняла участь у заходах також делегація з Катеринопільщини.

Цього ж дня відбулося покладання квітів до пам’ятного знака у смт.Єрки та загиблим учасникам АТО Бохоньку Сергію та Чумаку Віталію.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ