«Автомайдан-Черкаси»: На Черкащині продовжують працювати епатажні прокурори, які уникли люстрації

люстрація

Президент написав в.о. Генпрокурора Ю. Севруку листа про невідкладну необхідність звільнити прокурора Одещини М. Стоянова в порядку люстрації, у якому звернув увагу на неналежне виконання в органах прокуратури вимог Закону «Про очищення влади». Звертаємо увагу громадськості, що на Черкащині також продовжують працювати прокурори, що уникли люстрації і відповідальності за порушення законів.

Так, заступником керівника Уманської місцевої прокуратури було призначено Сергія Віталійовича Менчинського. Його переведено на цю посаду із посади прокурора Христинівського району, яку він обіймав із 2010 року. Люстрація не зачепила пана Менчинського, хоча він підпадає під пряму дію люстраційного закону. За час керівництва пана Менчинського Христинівською прокуратурою відбулися події, які ставлять під сумнів його професійні здібності і незаангажованість. Зокрема, неодноразово надходили звернення на той час народному депутату Іляшенку від громади Христинівки - зі скаргами на прокурора Менчинського – у зв’язку із тим, що прокурор здійснює тиск на підприємців та правоохоронні органи. І лише стрімкий розвиток подій в нашій країні у 2014 році не дозволив народному депутатові довести справу до кінця.

Також, без реакції конкурсної комісії, яка приймала рішення про призначення Менчинського, лишилися наступні факти. У 2010 році директором ТОВ «Кузьмина Гребля» було подано до БТІ документи із ознаками підробки для реєстрації права власності на нерухомість СВК «Зоря» вартістю на мільйони гривень. За заявою пайовиків СВК було порушено кримінальну справу. У 2012 році матеріали кримінальної справи №251000096 стосовно директора ТОВ "Кузьмина Гребля" Ткачука А.В., порушеної за ч.4 ст. 190 КК України, ч. 2 ст. 366 КК України, були втрачені. Ткачук підозрювався у підроблені акту приймання-нерухомого майна від СВК "Зоря". У матеріалах справи зокрема знаходилися і оригінали документів, щодо яких повинна була призначатися експертиза. Через деякий час була ініційована службова перевірка і справу таки знайшли, але вже без оригіналів документів - були лише копії. Розслідування щодо втрати справи прокурором не проведено, винних не знайдено. У 2012 році ліквідатор СВК через суд зобов’язав директора ТОВ «Кузьмина Гребля» Ткачука А.В. повернути незаконно отриману техніку на сотні тисяч гривень. У зв’язку із ухилянням від виконання рішення суду, ліквідатором було подано заяву до правоохоронних органів. Справу було відкрито за умисне невиконання рішення суду, проте одразу прокурор Христинівського району Менчинський С.В. закрив кримінальну справу на Ткачука А.В.

…Тиск на підприємців, правоохоронні органи, втрата кримінальних справ, безкарність за невиконання рішення суду – усе це було чіткими рисами режиму Януковича. Якщо залишити на керівних посадах людей, чиїми руками усе це робилося – тоді Революція Гідності і смерті тисяч наших співвітчизників будуть марними.

Одеського прокурора вже звільнили. Щоб звільнити одіозного Менчинського, мабуть теж потрібен окремий лист президента.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ