Герої не вмирають: Золотоношею курсував масштабний благодійний велопробіг

Десятикілометровий велопробіг, що зібрав п’ять сотень учасників, вдруге відбувся сьогодні у Золотоноші. З остаточним приходом тепла на Лівобережжя громадські активісти наважились повторити ініціативу, котра тепер вже точно стала для міста традиційною.

Десятикілометровий велопробіг, що зібрав п’ять сотень учасників, вдруге відбувся сьогодні у Золотоноші. З остаточним приходом тепла на Лівобережжя громадські активісти наважились повторити ініціативу, котра тепер вже точно стала для міста традиційною.

Поєднав в собі масовий спортивний захід ще й розважальну програму та благодійну мету: волонтери приурочили комплекс подій збиранню коштів на пам’ятник загиблим під час українсько-російського конфлікту золотоніським воїнам. Увіковічнять пам’ять дванадцятьох бійців з міста та району у Меморіальному парку, пише Золотоноша.

Узяла старт офіційна програма ще о восьмій годині ранку, коли перші велосипедисти вишикувались у чергу для реєстрації. Поступово центральну площу впізнати вже було складно, адже такої кількості двоколісних транспортних засобів вона ще не бачила.

Скільки людей – стільки й думок, саме тому й мотиви участі зустрічались найрізноманітніші. Від тих, хто хотів реально перевірити свої спринтерські сили (вони ж і вирвались далеко вперед під час перегонів), до містян, котрі просто прагнули отримати задоволення. Деякі прибули навіть цілими сім’ями, окремі з яких відзначили подарунками згодом ведучі заходу. Заохочували також і авторів найоригінальніших велобайків. Фантазія українців хоч крутиться навколо національно-патріотичної тематики, проте вона таки безмежна. Жовто-сині ж барви, котрими була вкрай наповнена колона, лише додавали приємного антуражу до події.

Охопив велопробіг усі вікові категорії. Не цуралися брати участь в заїзді ні найповажніші золотонісці, ні зовсім юні. І зовсім не обійтися без побутового героїзму під час події, присвяченій героям війни. Ведучі церемонії нагородження окремо відзначили найменшого учасника пробігу – Олександра Журбу. Зовсім молодий хлопчина на ще дрібному велосипеді таки подолав усю десятикілометрову відстань, навіть дещо спізнившись і ледь встигнувши до моменту оголошення свого прізвища.

Заохочувальні подарунки були, звісно ж, спортивної тематики: сучасна література про олімпійській рух та фубольні м’ячі. Отримали їх команди навчальних закладів міста і району, автори найдивовижніших велосипедів, найбільш активні сім’ї та найспритніші учасники пробігу.

Паралельно із початком заїзду стартувала і тематична ярмарка на площі перед Торговим центром: подія для Золотоноші ще більш традиційна. Подібні благодійні заходи успішно відбуваються у місті вже вчетверте і щоразу приносять чималу допомогу волонтерській діяльності. Не став виключенням і цей день. Домашня випічка, солодощі, польова каша, вареники, національні вироби, кава та чай, просвітницька та культурна програми – все це наповнювало центр міста протягом половини суботи.

- Свої враження охарактеризую трьома словами – настрій, люди, ставлення. Хто має бажання, той допоможе. Серед золотонісців таких вкотре виявилося чимало. Дуже приємно, що сьогодні у великій кількості присутня молодь. Те, що діти приймають активну участь у спорті та такій потрібній сьогодні благодійності, показовий факт. Який, до того ж, позитивно характеризує ще й їхніх батьків, – ділиться враженнями у коментарі голова Комітету сприяння обороні Вячеслав Назаренко.

Дякуючи за таку масову підтримку, побажав волонтер співвітчизникам більше людського позитиву у повсякденному житті. Адже, за його словами, буденність та невизначеність у національних масштабах несе в собі й так чимало сірих барв.

- Звісно, важко людям, важко бійцям зараз на Сході. Але треба триматись. Ось ці 12 хлопців (показує на головний тематичний стенд, – прим.авт.) загинули за щось. То давайте не падати духом, а проносити їхні життя, відвагу та подвиги з гордістю, – зазначив Назаренко.

Окремо зауважив він щодо прикладу для молоді, який сьогодні стає надактуальним. На думку активіста, саме зараз, після певної серії суспільних розчарувань, слід впевнено показати юнакам та дівчатам, що українці можуть щось робити. Лише тоді, ставши дорослішими, змінювати, експериментувати та будувати намагатиметься і молодь.

- Погодьтесь, це наша країна. Як ми її збудуємо, так і житимемо в ній. Якщо ж будемо такими сильними та дружніми, як сьогодні на велопробігу, у нас все вийде! Принаймні я в це вірю, – резюмував волонтер.

Всього, за наданою ним інформацією, сьогодні золотонісці зібрали 20 тисяч 342 гривні. Подальша доля цих коштів, а також наступних кроків щодо встановлення пам’ятника буде вирішуватись колегіально та відкрито.

Окремо організатори дякують установам та організаціям, котрі максимально допомогли у проведенні справді якісного заходу. Список справді довгий, але й перечитувати його не нудно, адже такий розмір лише додає позитивних вражень від небайдужості сучасних українців. Отже, дякують активісти Будинку дитячої та юнацької творчості, Станції юних техніків, Золотоніській гімназії, спеціалізованій школі №1, школі інформаційних технологій №3, загальноосвітнім школам №№3,5,6, санаторній та спеціальній школам-інтернат, дитячим садочкам “Струмочок”, “Ромашка”, “Веселка”, “Берізка”, “Сонечко” та “Калинка”, Професійному ліцею, Технікуму ветеринарної медицини, КП “Міський Водоканал”, міському Будинку культури, меблевій фабриці “Мікс”, фотостудії “Арт-Фото”, ТОВ “ФЕС УКР” (MacCoffee), громадським організаціям “Романі-Рота” та “Аме-Рома”, краєзнавчому музею імені Пономаренка, народним майстрам національних виробів.

Герої не вмирають: Золотоношею курсував масштабний благодійний велопробігГерої не вмирають: Золотоношею курсував масштабний благодійний велопробігГерої не вмирають: Золотоношею курсував масштабний благодійний велопробіг

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  6. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ