Французи позбавлять Черкаси сміттєвої проблеми?

Проект з переробки та утилізації твердих побутових відходів обговорили сьогодні в Черкасах представники французької делегації з першим заступником міського голови Станіславом Овчаренком. Участь у розмові також взяли керівники структурних підрозділів міськвиконкому, КП «Черкаська служба чистоти» та компанії «UMWELT Ukraine», яка здійснює збір та транспортування сміття в обласному центрі.

Проект з переробки та утилізації твердих побутових відходів обговорили сьогодні в Черкасах представники французької делегації з першим заступником міського голови Станіславом Овчаренком. Участь у розмові також взяли  керівники структурних підрозділів міськвиконкому,  КП «Черкаська служба чистоти» та компанії «UMWELT Ukraine», яка здійснює збір та транспортування сміття в обласному центрі. 

Серед почесних гостей з Франції на зустрічі були присутні:  Жан Рош  - президент Beten International, Мішель Форже - проджект менеджер Beten International та Квентін Буланже  - представник IEE, повідомляють Новини Черкас.

Під час бесіди члени французької делегації розповіли про можливість для Черкас та України загалом долучитись до Програми з утилізації сміття, яку фінансує Уряд Франції. Для участі потрібно, аби муніципалітети  подали заявку до Посольства Франції в України, що, до речі, вже зробили Черкаси. Далі потрібно підготували відповідний пакет документів, який передається на розгляд Міністерства фінансів Франції. Після чого – приймається колегіальне рішення урядовців щодо можливості та  доцільності фінансування такого проекту.

Жан Рош повідомив, що попередній аналогічний проект їх компанія успішно почала реалізовувати у Донецьку кілька років тому. Проте  події на Сході України перешкодили подальшому його втіленню. Нині ж вектор своєї уваги французькі інвестори звернули на центральну частину нашої держави, де відсутні військові сутички, і є умови для реалізації такого проекту.

На актуальності цього питання наголосив і Станіслав Овчаренко, зауваживши, що в Черкасах  нині міське сміттєзвалище перевантажене. Адже донині в місті збір відходів здійснювався  старими, можна так сказати, «дідівськими» методами. Зокрема, коли  замість того, аби сміття переробляти та повністю утилізовувати (як це роблять у більшості європейських країн), натомість його скупчують у сміттєзвалища.

Станіслав Анатолійович відзначив, що керівництво міської влади Черкас поділяє погляди французьких фахівців щодо необхідності вирішення проблеми з утилізацією сміття в Черкасах. Тому всіляко сприятиме та допомагатиме у її вирішенні.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ