Кам’яні сліди в селі Коржовий Кут на Уманщині

Кам’яні сліди в селі Коржовий Кут на Уманщині

Кам’яним слідам, що знаходяться в селі Коржовий Кут більше п’яти мільйонів років, а їх походження викликає безліч протиріч: одні стверджують, що це спадок древніх цивілізацій, інші – пришестя інопланетян. Беззаперечним є той факт, що  сліди лікують тіло та душу. Саме тому найбільш імовірною є версія їх божественного походження. До цього місця приїздять поправити здоров’я паломники з Черкас, Києва, Львова та з-за кордону. Свідчення чудесних зцілень люди записують у спеціальний зошит, який зберігається в маленькій капличці поряд з гранітними слідами.

Донедавна ніхто й не здогадувався про цілющий камінь, який знаходиться в селі Коржовий Кут. Вперше про унікальну знахідку заговорили близько десяти років тому. Відкриттю цього дива сучасники завдячують Маргариті Вдовиченко, яка першою розповіла про три відбитки в граніті.

Директор Бабанської школи, де навчалася дівчинка, Надія  Жмуденко, згадує, що Маргарита захоплювалася історією і відвідувала гурток «Пошук». На одному із засідань школярка розповіла про таємничий камінь у вигляді стільця, який вона знайшла, коли пасла бабусиних корів. Як виявилося згодом, бабуся дівчинки про нього знала ще з дитинства. Але ніхто із місцевих старожилів так і не міг пояснити, звідки і коли з’явилися ті сліди.

При подальшому дослідженні було виявлено чимало цікавих фактів. Долина в якій лежить камінь, має форму правильного півкола. По краях, немов вартові, возвеличуються червоні скелі. В долину можна потрапити лише однією стежкою, проходячи повз «вартових». Внизу протікає річка, яка розливаючись закриває вхід в долину.

Як зазначає Надія Жмуденко, коли сліди очистили від бруду, то було виявлено три відбитка. Два – лівої та правої ноги однакового розміру та один малий відбиток. Діти прийшли до висновку, що ці відбитки нам залишили давні цивілізації.

Інші вважають походження слідів інопланетним, адже долина, в якій вони знаходяться, схожа на кратер від вибуху.

Та місцеві жителі вірять, що сліди дуже схожі на відбиток стопи Божої матері, який вона залишила в Почаївській Лаврі. Це підтверджують і священики. В селі уже не раз ставалися різноманітні дива. В страшні роки Голодомору, коли природа залишала змучених голодом людей ще й без води, – спека висушувала водойми, біля Коржового Кута був колодязь з прохолодною водою, яка мала цілющі властивості.

Комусь сліди допомогли позбутися проблем з артеріальним тиском і захворюваннями серця та рухового апарату, зцілюють душевні рани, приносять успіх.

Силами місцевої громади в долині було побудовано дорогу та капличку, аби усі бажаючи змогли відчути на собі їх чудодійну силу.

Мало примітне місце на карті України може стати одним з найцікавіших і найперспективніших місць паломницького туризму. Місцевим жителям є що цікавого розповісти про їх село. А чудові краєвиди дають великі перспективи розвитку сільського зеленого туризму.

Сьогодення Уманщини

Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ