Визначено переможців обласного конкурсу на кращу сільську раду за результатами діяльності у 2015 році

16 травня 2016 року провела засідання конкурсна комісія, яка розглянула результати діяльності сільських рад Черкащини, що взяли участь у обласному конкурсі на кращу сільську раду за підсумками роботи у 2015 році. Вів засідання перший заступник голови обласної ради, голова комісії Валентин Тарасенко.16 травня 2016 року провела засідання конкурсна комісія, яка розглянула результати діяльності сільських рад Черкащини, що взяли участь у обласному конкурсі на кращу сільську раду за підсумками роботи у 2015 році. Вів засідання перший заступник голови обласної ради, голова комісії Валентин Тарасенко.

Зазначимо, що діяльність рад розглядалася всестороннє, рейтингові оцінки сільським радам виставлялися департаментами і головними управліннями облдержадміністрації, а також постійною комісією обласної ради з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини, виконавчим апаратом обласної ради, повідомляють Черкаські Новини.

У підсумку переможцем обласного конкурсу стала Берестівецька сільська рада Уманського району, результати роботи якої визнані одними з найкращих. Другу сходинку вибороли дві сільські ради, а саме: Івахнянська Монастирищенського району і Бужанська – Лисянського.

На третій позиції закріпилися Піщанська – Золотоніського, Моринська – Звенигородського, Лебединська – Шполянського районів.

Членни комісії підсумкові результати підтримали одноголосним голосуванням. 

Згідно рекомендацій конкурсної комісії буде прийнято розпорядження голови обласної ради. Нагородження переможців планується провести на наступній сесії обласної ради.

Довідково. Окремі показники Берестівецької сільської ради Уманського району за 2015 рік за критеріями обласного конкурсу на кращу сільську раду

1.Виконання сільського бюджету
Протягом 2015 року Берестівецька сільська рада працювала відповідно до затвердженого бюджету, програми економічного та соціального розвитку села на 2015 рік, перспективних та поточних планів роботи сільської ради, що дало змогу забезпечити виконання дохідної частини бюджету.
За 2015 рік до сільського бюджету надійшло 1114, 049 тис.грн. доходів, з них : до загального фонду – 1071,036 тис. грн. власних та закріплених доходів, або 105, 61 відсотка до уточненого плану на період (1014,1 тис.грн.), до спеціального фонду – 43, 013 тис. грн., або 115, 22 відсотка до уточненого розписом показника. Додатково до сільського бюджету мобілізовано 62,620 тис. грн. платежів.
Бюджетні призначення загального фонду на утримання дошкільної установи за 2015 рік профінансовані в обсязі 375,156 тис.грн., установи і заклади культури – в обсязі 192,937 тис. грн.
На благоустрій села використано 132, 215 тис.грн.
Надано субвенцію районному бюджету 39,0 тис. грн.
Забезпечено своєчасну виплату заробітної плати з нарахуваннями працівникам бюджетних установ та стовідсоткову оплату за спожиті енергоносії бюджетними установами, на що спрямовано кошти у сумі 753,726 тис.грн.
2. Економічний та соціальний розвиток території.
Програма економічного та соціального розвитку села Берестівець на 2015 рік була спрямована на вирішення основних питань життєдіяльності територіальної громади шляхом підвищення рівня надання послуг в галузі освіти, культури, забезпечення благоустрою села тощо.
В рамках виконання Програми на території Берестівецької сільської рада виконано значний об’єм робіт.
Так за рахунок субвенції з районного бюджету та коштів сільського бюджету виконано капітальний ремонт доріг з поліпшеним твердим покриттям по вулиці Пролетарській на суму 290,00 тис. грн. та поточний ремонт тротуару на території, прилеглій до сільського Будинку культури, на суму 24,998 тис.грн.
Окрім того, за кошти ТОВ «Берестівець» та ФГ «Бересток» виконано ямковий ремонт вул. Радянської та автодоріг районного значення «Умань – Яроватка» та «Берестівець – Краснопілка» на загальну суму 121,1тис. грн.
Також виконано роботи по благоустрою населеного пункту на суму 68,317 тис. грн. Наведено належний санітарний стан на вулицях та прилеглих територіях установ, розчищено парк. 
Проведено поточний ремонт в усіх закладах соціально-культурної сфери села. В тому числі, за кошти сільського бюджету проведено капітальний ремонт сільського Будинку культури на суму 520, 443тис.грн., завдяки цьому встановлено металопластикові вікна та двері, електроопалення, облаштовано тренажерний зал, душову, два внутрішніх туалети, централізоване водопостачання та водовідведення. За кошти субвенції з районного бюджету ТОВ «Берестівець» проведено поточний ремонт спортивної зали Будинку культури на суму 94,883 тис.грн. та закуплено меблі на суму 46 тис. грн.
На виконання заходів з енергозбереження в дошкільний заклад «Яблунька» за кошти народного депутата України депутата Яценка А.В. було придбано котел на твердому паливі на суму 20 тис.грн., а ТОВ «Берестівець» долучилося до облаштування території закладу.
За кошти ТОВ «Берестівець» проведено ремонт даху котельні Берестівецької ЗОШ I – III ступенів на суму 10 тис.грн. 
На території сільської ради повністю збережена соціально-культурна інфраструктура. Так функціонують: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, дитячий дошкільний навчальний заклад «Яблунька», фельдшерський пункт, сільська бібліотека, сільський Будинок культури, заклади торгівлі, відділення зв'язку. 
В селі нараховується 411 дворів, в яких проживає 779 осіб, з них 207 пенсіонерів.
Якісно налагоджено сполучення між селом та м. Умань. Впродовж дня автобус здійснює 4 рейси з перевезення жителів села в місто та у зворотньому напрямку. Створено всі умови для ефективної роботи підприємств зв’язку, транспорту, торгівлі та побуту. На території села Берестівець працюють 5 приватних закладів торгівлі. Село газифіковане та телефонізоване. Повністю відновлено вуличне освітлення. Жителі села забезпечені якісною питною водою завдяки налагодженому централізованому водопостачанню.
У всіх добрих починаннях відчувається підтримка депутата районної ради, керівника ТОВ «Берестівець» Чекаленко Василя Івановича. 
Не стоять осторонь проблем села і місцеві приватні підприємці: голова ФГ «Бересток» Чекаленко Раїса Василівна, приватний підприємець Чекаленко Олександр Васильович, голова ФГ «Джерело» Слонь Павло Іванович, приватний підприємець Поштарук Анатолій Іванович.
В селі створена громадська організація «Спілка Берест», на рахунку якої акумулюються кошти для вирішення багатьох проблемних питань громади. За рішенням зборів громадян із 2013 року на цей рахунок надходять і кошти добровільного самооподаткування.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ