Черкаські активісти підсумували результати проекту «Протидія поборам» та розповіли про становище з платежами у лікарнях

Черкаські активісти підсумували результати проекту «Протидія поборам» та розповіли про становище з платежами у лікарнях24 травня на базі ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця» оприлюднили підсумків проекту «Протидія поборам — за безкоштовну медичну допомогу».

У лікарнях м. Черкаси та Черкаської області неформальні платежі вже давно стали звичною практикою. Протягом 2013-2016 років ГО «Інститут аналітики та адвокації» (Полтава) провела ґрунтовне дослідження проблеми неформальних платежів у закладах охорони здоров’я України, що полягає у діяльності благодійних організацій на території лікувальних закладів та передбачає збір «добровільно-примусових» пожертв із пацієнтів, інформують Черкаські новини.

«Інститут аналітики та адвокації» ініціював реалізацію проекту «Протидія поборам — за безкоштовну медичну допомогу», який у Черкасах втілювала ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця».

У ході реалізації даного проекту були проведені зустрічі з керівниками лікувальних закладів міста, керівництвом Департаменту охорони здоров’я ЧМР,  представниками громадськості.

Одним із компонентів роботи було поширення серед населення інформації про явище поборів у медицині шляхом публікацій у ЗМІ,   соціальних мережах задля масштабного висвітлення даної проблеми та привернення уваги громади міста  до цього ганебного явища.

З метою усунення проблеми неформальних платежів та здійснення прозорої звітності про використання благодійних внесків у лікувальних закладах міста було проведено ряд робочих зустрічей. Їх результатом стала регулярна звітність керівництва лікувальних закладів міста Черкаси про використання як бюджетних коштів, так і благодійних внесків на сайтах лікарень. Перелік сайтів розміщено на сторінці Департаменту охорони здоров’я міста та офіційному сайті ЧМР.

Наступним кроком до популяризації та прозорості звітності було розміщення друкованого формату звітності на інформаційних стендах лікарень міста.

Підсумком проведеної роботи була організація ток-шоу на місцевому телеканалі «Рось» під назвою «Прозорість звітування» за участю  директора Департаменту з охорони здоров’я ЧМР та головних лікарів лікувальних закладів міста та представників громадськості м. Черкаси. На ток-шоу висвітлювалися питання протидії поборам у лікарнях та кожен із учасників обговорення звітував про проведену роботу у підпорядкованому йому закладі.

На даний час в усіх місцевих лікарнях такі явища, як «добровільно-примусові» пожертви скасовано. Громада міста проінформована про те, що у разі, якщо пацієнта змушують сплачувати власні кошти у вигляді благодійних внесків за лікування, діагностику, консультацію, то він вправі відмовитися від сплати таких внесків та звернутися до керівництва лікувального закладу щодо роз’яснення такого внеску.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  4. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  5. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  6. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  7. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ