Майбутнє реформи системи охорони здоров’я та сектору ВІЛ – у фокусі 200 експертів

Майбутнє реформи системи охорони здоров’я та сектору ВІЛ  - у фокусі національної конференції «Обличчям до виклику: майбутнє реформи сектору ВІЛ та охорони здоров’я в Україні», яка днями відбулась у Києві. У роботі конференції взяли участь: перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій  Коваль, заступник Канівського міського голови Наталія Матінова, перший заступник голови Канівської районної державної адміністрації Тетяна Жівотова та головний лікар КЗ «Канівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Канівської районної ради Валентина Андрон. Конференція, організована МОЗ України у співпраці з Проектом USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії»,   привернула  увагу до процесів реформування системи охорони здоров'я і сектору ВІЛ з акцентом на реалізацію державної політики, оптимізацію використання ресурсів і кадрового потенціалу.

«Зміни у підходах в секторі ВІЛ в Україні повинні бути співзвучні заходам у реформуванні системи громадського здоров’я, яка орієнтована на Стратегію сталого розвитку «Україна - 2020», затверджену Указом Президента України. Це дуже важлива і актуальна на сьогодні теза, адже громадське здоров'я ми розглядаємо як ресурс національної безпеки, засіб, що дозволяє людям жити благополучним, продуктивним і якісним життям», - наголосив під час відкриття Конференції в.о. Міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський. Він висловив подяку усім партнерам – міжнародним та вітчизняним організаціям, які вносять неоціненний вклад у протидію ВІЛ-інфекції/СНІДу та розвиток системи громадського здоров’я.

Біля 200 учасників конференції наголосили на необхідності змін на національному і місцевому рівні задля впровадження стратегії прискорення (Fast Track), досягнення глобальних цілей 90-90-90 і припинення епідемії ВІЛ-інфекції до 2030 року в контексті відчутного зменшення фінансування Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією після 2017 року. Конференція була присвячена обміну стратегічними ідеями, досягненнями, кращим досвідом і практичними інструментами, і, таким чином, об'єднала зусилля партнерів для забезпечення розробки програм, фінансування та надання послуг, пов‘язаних з протидією ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Крім того, на конференції розглядались глобальні виклики епідемії ВІЛ та її наслідки для забезпечення сталої національної відповіді, стратегія фінансування охорони здоров'я та її зв'язок з наданням основних послуг для уразливих груп населення, кадрове планування в охороні здоров'я і секторі ВІЛ, реформа системи ВІЛ-послуг на регіональному рівні, роль регіонів у пілотуванні нових підходів і механізмів протидії ВІЛ, моделі сталого надання послуг, забезпечення доступу для ключових груп населення, використання стратегічної інформації для прийняття рішень у сфері ВІЛ.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ