Олександр Турченяк: «Представники світової економіки готові до співпраці, однак правила гри мають бути максимально прозорими»

«Білі починають і виграють» - під таким гаслом 7 червня у столиці проходив Другий бізнес-форум Української Бізнес Асоціації. На її запрошення, у заході взяли участь керівники ГС «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» - голова правління Дмитро Просвірнов та почесний голова правління Олександр Турченяк.

- Звичайно, природно, що в країні відбуваються інтеграційні процеси суспільства навколо економічних питань, навколо проблем створення рентабельних та високотехнологічних підприємств. Громадськість об’єднується навколо найбільш активної частини суспільства – підприємців, які, по великому рахунку, формують бюджет країни - і своєю працею допомагають державі вирішувати питання соціального захисту населення, -  висловив свою думку Олександр Турченяк, повідомляють Черкаські новини.

Надзвичайно актуальні питання, порушені на бізнес-форумі, обговорювалися на високому представницькому рівні. Так, позитивне враження своєю слушністю і практичністю справила промова директора ЄБРР в Україні Шевкі Аджунера, який зазначив, що корупція є найбільшою проблемою української економіки та перешкодою у підтримці її з боку іноземних інвесторів,  проте бізнес повинен бути сміливим – і виходити із тіні, бо лише ведення бізнесу у прозорий спосіб є передумовою подальшого розвитку як для економіки загалом, так і для самого бізнесу.

Особлива увага під час форуму приділена була питанням реалізації інвестиційних проектів, законодавчому забезпеченню такої діяльності та упередження проявів корупції.

- Такий діалог доводить, що Україна в сучасній економічній та геополітичній ситуації не самотня… Представники світової економіки готові до співпраці, однак правила гри на інвестиційному полі мають бути не тільки зрозумілими, а й максимально прозорими й чіткими, особливо в частині захисту інвесторів. Дуже вражений тим, що на такому рівні обговорюються питання внутрішніх, національних інвестицій. Адже потенціал такого резерву, за оцінками незалежних експертів, здатний кардинально змінити ситуацію в питанні протидії спаду економіки країни. Під час обговорення, фактично, питання іноземних і національних інвестицій були поставлені на один рівень. Те, що сьогодні в столиці нашої країни, в Українській Бізнес Асоціації і у Черкасах, серед членів  ГС «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій», порушують одні й ті ж питання, свідчить про системність проблеми…. Ми спілкувались «на одній мові»… Впевнений, що такі заходи – це гарне підґрунтя до взаємовигідного партнерства, - констатував Олександр Турченяк.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ