Продавці стихійних ринків перекрили центр Черкас (відео)

16 червня в Черкасах продавці стихійних ринків перекрили центр міста. На перехресті вулиць Шевченка-Лазарєва вони утворили «живий щит» і не давали проїхати автомобілям й громадському транспорту. Протестувальників обурило рішення міської ради ліквідувати стихійну торгівлю в Черкасах. Тому вони вимагали зняти заборону на стихійну торгівлю.

16 червня в Черкасах продавці стихійних ринків перекрили центр міста. На перехресті вулиць Шевченка-Лазарєва вони утворили «живий щит» і не давали проїхати автомобілям й громадському транспорту. Протестувальників обурило рішення міської ради ліквідувати стихійну торгівлю в Черкасах. Тому вони вимагали зняти заборону на стихійну торгівлю. 

До мітингувальників вийшов заступник міського голови Черкас Геннадій Шевченко. Він порадив мітингувальникам іти торгувати на законні ринки. Останні натомість проти, інформує Громадське ТБ:Черкаси.

 «Заплатити за лабораторію, місце на ринку і ви нічого не продасте і потім ще будете йти під магазин і допродувати цю продукцію», – каже продавчиня Алла Фітісова.

Начальник патрульної поліції Черкас Вадим Лісничук зазначив: поліція буде і надалі боротися зі стихійною торгівлею, незважаючи на протести.

«Будемо штрафувати тих, хто незаконно торгує. Штрафи – від 17 до 1000 грн», – сказав Вадим Лісничук.

Найбільших незручностей мітингувальники завдали руху тролейбусів. Транспорт стояв на площі декілька годин. Невдоволені мітингом і деякі жителі Черкас. Вони вважають, що перекриття руху – це неповага до водіїв і пасажирів.

Підприємці, які перекривали рух Черкасами, порушили закон – поліція

Позиція патрульних щодо мітингу підприємців та перекриття руху на центральній вулиці Черкас є принциповою. Торговці порушують закон. Про це повідомила речник патрульної поліції міста Зоя Вовк. Про це інформує УНН-Центр

За її словами, на місці події працювала слідчо-оперативна група. І міру відповідальності протестуючих громадян визначатимуть слідчі. Однак, вийшовши на мітинг, без попередження міської влади та поліції, підприємці вже порушили закон. Подібні акції треба анонсувати, щоб була забезпечена охорона громадського порядку. Але звернень з боку стихійників не надходило.

«Стихійники вимагають, щоб ми порушували закон і дозволяли їм торгувати у невстановлених місцях. А потім ставлять ультиматуми. Ми не будемо задовольняти їхні вимоги, адже працюємо згідно законодавства нашої держави. Люди, які не сплачують податки і не є підприємцями, створюють безлад у місті. Виключень для торговців не буде», – розповіла Зоя Вовк.

Бунт “стихійних” торговців покликаний дестабілізувати життя в Черкасах?

Варто зазначити, що протестувальники настроєні досить радикально. У разі, якщо міська влада їх “не почує”, вони готуються до акцій громадської непокори, зокрема до перекриття залізниці, пише Дзвін.

Та не зважаючи на досить безневинні аргументи, на кшталт “нам немає чим прогодувати сім’ю”, чи “дозвольте без перекупників реалізувати вирощену вдома городину”, до протестувальників виникає ряд запитань.

По перше, стихійна торгівля у Черкасах “процвітає” вже понад десять років. Ба більше, за цей час лише шириться містом, перекриваючи площі, тротуари та навіть проїжджі частини. Як гриби після дощу торговці м’ясом, молоком, трусами, квітами, і взагалі чим лише можливо, з’явилися вже у кожному мікрорайоні, а подекуди і в кожному дворі Черкас, що звісно, не надає привабливості нашому місту.

Крім того, ніде правди діти, що протестуючі торговці  у Черкасах є досить відомими. І містяни добре знають, що багато з них мають і “легальні” місця на ринках, а крім того, торгують ще й де заманеться, щоб не втратити зайву копійку. І це точно не бабусі з села, які привезли свіжу полуницю чи огірки. Та й не будуть селяни дороги перекривати. Їм нема коли “дуркувать”, бо треба працювати по господарству, тож якщо і привозять свій крам у місто – найчастіше віддають його задешево подібним “знедоленим”, які, як самі кажуть в коментарях журналістам, “в кожному районі зробили свої базарчики”! І жодних компромісів вони і чути не хочуть, цитуємо: “Нам кажуть: ідіть на ринок! А на ринку в 3-4 години дня вже нема нікого”. Отак. Працювати легально і в облаштованих місцях вони і не збиралися.

А ще, досить цікавим виявилося те, що серед протестувальників опинився так званий очільник “Територіальної громади Черкас” Ростислав Бублієнко. Як ми вже писали, подібні організації є наближеними до одіозного Віктора Медведчука та покликані дестабілізовувати життя в Україні за прикладом Донецької та Луганської областей.

То в результаті що ми бачимо? Близько сотні “заробітчан” хочуть влаштувати транспортний колапс в місті. Та ще й, мабуть, за гроші сусідньої держави.

Відтак, наразі перед міської владою та поліцією стоїть складне, але важливе завдання – не зважати на провокації і нерешті навести лад у Черкасах, щоб наше місто насправді, а не лише на словах, стало європейським. І щоб городяни не купували із землі “котятину” не першої свіжості, замість кролятини.

 

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

А причем здесь Медведчук и соседняя страна!?, когда эта торговля существует столько сколько я себя помню!
28 августа 2018 22:15
Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  3. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  4. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  5. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  6. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  7. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  8. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  9. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ