Як на Черкащині справи з призовом на військову службу?

обласний військовий комісар Євген Курбет

Про це під час прес-конференції розповів обласний військовий комісар Євген Курбет. Зокрема – про стан призову на строкову військову службу та на військову службу за контрактом, інформують Новини Черкас.

Призов на строкову службу

Область на 100% виконала план із призову на строкову службу. Тож з липня 554 черкащан несуть службу в Збройних Силах, прикордонній службі, Нацгвардії та Державній спеціальній службі транспорту, повідомив на прес-конференції в ОДА обласний військовий комісар Євген Курбет.

Найкраще з призовом упоралися на Городищині, Канівщині, Катеринопільщині, Корсунщині, Смілянщині, Тальнівщині, Черкащині, Чорнобаївщині та Смілянщині. Є й аутсайдери, відзначив обласний військовий комісар, – Монастирищенський, Христинівський та Уманський райони.

– Цього року призов завершився 30 червня, – зазначив Євген Курбет. – Не зважаючи на те, що ми завершили призов зі стовідсотковим результатом, він проходив складно. Не всі райони, отримавши завдання, своєчасно і в повному обсязі його виконали. Тож ми вимушені були для сільських та селищних рад Уманщини, Христинівщини та Монастирищини змінити планове завдання та добирати строковиків з інших районів. Насамперед, ситуація, яка виникла, порушує питання патріотичного виховання, облікової роботи на місцях та виконання своїх обов’язків головами селищних рад. Тож аби не допустити повторення ситуації, проведемо в цих районах відповідну перевірку.

Нагадаємо, осінній призов на строкову службу проходитиме у жовтні- листопаді. Медична комісія розпочне роботу з серпня, а призовна – з вересня.

Призов на службу за контрактом

Черкащина на 82 % виконала планове завдання другого кварталу з набору на службу за контрактом до Збройних Сил. Загалом же від початку року контракт уже підписали понад тисяча жителів області, наголосив обласний військовий комісар Євген Курбет.

У другому кварталі найбільше охочих укласти контракт із ЗСУ виявилося у Драбівському, Звенигородському, Канівському, Черкаському, Чигиринському та Чорнобаївському районах. Проблеми  з виконанням завдання з набору на контрактну службу є на Катеринопільщині, Лисянщині, Маньківщині, Уманщині та Христинівщині.

– Спостерігаємо суттєве збільшення бажаючих проходити службу за контрактом, особливо після того, як було підвищене грошове забезпечення та покращене обмундирування, – зауважив обласний військовий комісар. – За підсумками цього півріччя вже понад тисяча військовослужбовців уклали контракт. Торік же бажання розпочати службу в ЗСУ на контрактній основі виявили більше 500 черкащан.

У липні для Черкащини, відповідно до вимог Адміністрації Президента України, відзначив Євген Курбет, планове завдання із набору на службу за контрактом становить 320 осіб, з яких 20 – офіцерів.

– Будемо призивати фахівців механізованих, танкових, артилерійських частин, підрозділів особливого призначення, – пояснив обласний комісар. – Першочергово набиратимемо до бойових військових частин та частин забезпечення, потім вже комплектуватимемо органи управління. Незабаром демобілізується 17 тисяч бійців 5 черги мобілізації, понад 40 тисяч військовослужбовців четвертої черги вже повернулися додому. Тож є потреба доукомплектувати військові частини підготовленими, а головне – мотивованими людьми. Насамперед йдеться про бійців-контрактників.

Так, ті контрактники, хто має військову облікову спеціальність, проходив військову службу в ЗСУ або приймав участь в АТО, призиваються безпосередньо у бойову частину. Інші ж перед цим проходитимуть 1-2,5 місяці навчань у частинах підготовки.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  2. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  3. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  4. На Черкащині секретар ВЛК сплатить штраф в 10 разів більше, отриманого хабаря
  5. Більше сотні черкащан задекларували доходи у понад мільйон гривень у 2023 році
  6. Юний шахіст із Черкас виборов право представляти Україну на чемпіонаті Європи
  7. Черкащан попереджають про можливе підтоплення територій поблизу Дніпра
  8. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  9. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  10. Рейтинги игровых веб-казино: как попадают в число лучших?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ