В Чигирині селяни обіцяють “громадянську війну”. Під РДА чергував спецназ (відео)

Сьогодні в Чигирині відбулися чергові протистояння громади та керівництва району, що лобіює будівництво птахофабрик торгової марки “Нашої Ряби”.

Нагадаємо, що з приходом до влади Петра Порошенка, на Черкащині уся вертикаль влади, не зважаючи на протести селян, активно сприяє розростанню бізнесу наближеного до Президента олігарха Юрія Косюка. Після фіаско з будівництвом гігантської птахофабрики між селами Мошни та Яснозір’я, коли місцеві селяни декілька разів перекривали трасу Черкаси-Канів, корпорація “Миронівський хлібопродукт”  переключилася на будівництво птахофабрик вже у Чигиринському районі, знову ж за активного сприяння губернатора та місцевих чиновників. Проте, і Чигиринські селяни, знаючи що собою являє бізнес “Нашої Ряби”, почали активне протистояння будь-яким спробам корпорації Юрія Косюка розпочати підготовчі роботи до будівництва. До місцевих жителів села Рацево, що має стати епіцентром будівництва патхофабрик, у боротьбу з владно-бізнесовим наступом, долучилися і громадські організації. Зокрема активна місцева “Народна рада” та черкаські бійці “Азову”. Проте, навіть громадські слухання і перші кровопролиття не зменшують бажання українських бізнес-еліт у сприятливі політичні часи розширити свої виробничі потужності за рахунок черкаських сіл.

Як стверджують місцеві жителі, губернатор Черкащини Юрій Ткаченко особисто вже створює спецгрупи, що покликані будь-яким чином переконати місцевих кріпаків у щасті, яке на них суне у вигляді корпорації друга Президента.

Варто зазначити, що корпорації “МХП”, як численні активісти так і селяни закидають нелюдське ставлення  до працівників, так і до екології. Також “Нашу Рябу” відкрито звинувачують у рейдерстві та повному нехтуванні законодавства країни.

Сьогоднішня сесія районної ради стала черговою віхою протистояння, більше сотні чигиринців намагалися змусити місцеву владу проголосити категоричну відмову від планів розміщення птахофабрик ТМ “Наша Ряба”. Для стримування народу, з Черкас прибуло поліцейське керівництво та автобус спецпризначенців. Проте, керівництво району, абсолютно безвольне та підконтрольне губернатору, жодного компромісу з власним народом шукати очевидно, що не збирається. Сесію перервали, оголосивши перерву. В цей же час селяни Рацево обіцяють влаштувати “громадянську війну” владі, що “ломає Чигиринщину через коліно” і, що “вогонь Холодного Яру” ще не раз “запалає” на святій для українців землі, допоки клептократична “печерна” влада буде збагачуватися за рахунок власного народу.

Ігор Сичов

Дзвін

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ